2014-10-01 22:29:05
Φωτογραφία για Συνάντηση Δαμαβολίτη με Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων
Με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων, αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Ρηγόπουλο, την γραμματέα κα. Παπαχριστοπούλου και τον... πρώην πρόεδρο και μέλος κ. Καρυδά, συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Ηρακλείου του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Κώστας Δαμαβολίτης.

Το φλέγον ζήτημα επιβίωσης των αθλητικών ομοσπονδιών και ειδικότερα του σωματειακού αθλητισμού σε όλη τη χώρα είναι τα βασικά σημεία που τέθηκαν προς συζήτηση. Δυστυχώς, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού φαίνεται να απαξιώνει το υπαλληλικό προσωπικό των ομοσπονδιών. Αυτή η απαξίωση αποδεικνύεται και εμπράκτως, αφού παράλληλα με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, οι εργαζόμενοι οδηγούνται σε απολύσεις και εκ περιτροπής εργασία, ενώ αντιμετωπίζουν προβλήματα-καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εργαζόμενοι υπέστησαν τις προαναφερθείσες μεταβολές, χωρίς να έχουν υποβληθεί οι ίδιοι στην επίμαχη διαδικασία αξιολόγησης και ενώ έχουν προκύψει τεράστια κενά και ελλείψεις στις δομές των αρμόδιων υπουργείων, κατόπιν αξιολόγησης αυτών.


Εύλογα λοιπόν, η αντιπροσωπεία του ΠΣΥΑΣ υποστηρίζει ότι οι υπάλληλοι συγκαταλέγονται στα προς μείωση αναλώσιμα, κατακρίνοντας το πολιτικό σύστημα για αδιαφορία, για ελλείψεις βασικών γνώσεων περί Αθλητισμού καθώς και για ανισονομία στον καταμερισμό των χρηματικών επιχορηγήσεων, αφήνοντας αιχμές για ευνοούμενες Ομοσπονδίες.

Ο κ. Δαμαβολίτης αφού δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή ψάχνουν να βρουν γωνία στον κύκλο και να κόψουν από παντού», εν συνεχεία κάλεσε τον Πρόεδρο και τα μέλη να αντισταθούν στο υφιστάμενο καθεστώς και να προασπίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως επιτάσσει και ο θεσμικός τους ρόλος.

Τέλος, ανανέωσαν την συνάντησή τους και συμφώνησαν σε έναν κοινό αγώνα, ο οποίος θα συντελείται από την ανάδειξη στοχευμένων προτάσεων-αιτημάτων, συνοδευόμενη από έντονη κοινοβουλευτική δράση για την προώθηση αυτών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ