2014-10-02 20:21:07
Φωτογραφία για Αγωγή 100 εκατ ευρώ στην Google από τους διάσημους που ξεγυμνώθηκαν στο i cloud
Περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να ζητήσουν ως αποζημίωση από την Google οι διάσημοι, των οποίων... οι γυμνές φωτογραφίες "ανέβηκαν" στο διαδίκτυο, εξ΄αιτίας ενός χάκερ που "εισέβαλε" στο i cloud.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλείται το nocomments.gr, ο Σίνγκερ εκπροσωπεί πάνω από 12 σταρ του Χολυγουντ που έπεσαν θύματα του συγκεκριμενου χάκερ. Ο ίδιος ο δικηγόρος τους, δεν αποκάλυψε ποιοι επώνυμοι του έχουν αναθέσει την επικείμενη αγωγή. Την επιστολή την έστειλε στους ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτς και Σεργκέι Μπριν καθώς και στον πρόεδρο του ΔΣ Έρικ Σμιντ, κατηγορώντας την εταιρεία "ότι πλούτισε θυματοποιώντας τις γυναίκες σε μια ανήθικη πράξη". Τζένιφερ Λόρενς, Κέιτ Άπτον, Ριάνα και Αριάνα Γκρέιντ είναι μερικά από τα θύματα του χάκερ.

Σύμφωνα με τον Σίνγκερ, το αίτημα της αφαίρεσης των φωτογραφιών εστάλη στην Google αρκετές μέρες μετά την δημοσιοποίησή τους.

Όμως παραδόξως, οι φωτογραφίες δεν αφαιρέθηκαν από το You Tube και το Blogger. Για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι με την Google, οι προγραμματιστές της δεν επιλέγουν τι ανεβαίνει στην μηχανή αναζήτησης. Το σύστημα είναι ένας αλγόριθμος που απλά συλλέγει τις δημοσιεύσεις.

Η επιστολή που αποκαλύφθηκε από την Page Six, αναφέρει πως η Google γνώρισε ότι οι επίμαχες φωτογραφίες είχαν ανεβεί και δεν έκανε τίποτα για να τις κατεβάσει. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ