2014-10-03 07:24:08
Φωτογραφία για Πούτιν: Η Ρωσία δε θα περιορίσει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο
Η Ρωσία δε θα περιορίσει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας. "Δε σκοπεύουμε να περιορίσουμε την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και δε θα το θέσουμε υπό τον πλήρη έλεγχο ", δήλωσε.

Ο Πούτιν επισήμανε ότι οι αρχές δεν σκοπεύουν "να κρατικοποιήσουν" το Διαδίκτυο και με τον τρόπο αυτό να περιορίσουν τα νόμιμα συμφέροντα της κοινωνίας και του επιχειρηματικού κοινού στον τομέα πληροφοριών.

"Η ελευθερία των ΜΜΕ, δικαιώματα πολιτών για λήψη και διάδοση πληροφοριών είναι οι βασικές αρχές του δημοκρατικού κράτους και της κοινωνίας και πρέπει να τις τηρούμε αυστηρά ".

Ο Πρόεδρος επισήμανε ότι οι αρχές ταυτόχρονα πρέπει να προστατέψουν τους πολίτες από τους κινδύνους, μεταξύ άλλων και μέσω εφαρμογής της πρακτικής άλλων ανεπτυγμένων χωρών.

Ο επικεφαλής του κράτους πρόσθεσε ότι οι ιστοσελίδες με παράνομο περιεχόμενο θα κλείνουν τακτικά. Ο Πούτιν διαπίστωσε ότι στο παγκόσμιο Δίκτυο διαδίδεται υλικό τρομοκρατικού και εξτρεμιστικού περιεχομένου. Επίσης αυξάνεται ο αριθμός εγκλημάτων που τελέστηκαν με χρήση πληροφοριακών τεχνολογιών, παραδείγματος χάριν, η διάρρηξη των πληροφοριακών συστημάτων των τραπεζών.


Στη συνεδρίαση ο Πρόεδρος επίσης ανέφερε ότι η Ρωσία διαπιστώνει την συνεχή αύξηση των επιθέσεων μέσω υπολογιστή στους ρωσικούς πληροφοριακούς πόρους και ζήτησε να υλοποιηθεί το σύμπλεγμα μέτρων για την προστασία του ρωσικού τμήματος του Διαδικτύου.

"Οι σχετικοί μας θεσμοί διαπιστώνουν μια μόνιμη αύξηση των επιθέσεων μέσω υπολογιστή στιυς ρωσικούς πληροφοριακούς πόρους, το τελευταίο διάστημα, μέσα στους τελευταίους έξι μήνες ο αριθμός των επιθέσεων αυτών αυξήθηκε κατά πολύ. Δεν μπορούμε καν να το συγκρίνουμε ούτε με την προηγούμενη χρονιά ", είπε.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι μέθοδοι, τα μέσα και η τακτική τέτοιων επιθέσεων συνεχώς εκσυγχρονίζεται. "Και η έντασή τους άμεσα εξαρτάται από την τρέχουσα διεθνή κατάσταση ", πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

Κατά τη γνώμη του Πούτιν, μερικές χώρες χρησιμοποιούν την κυριαρχούσα τους θέση στο Διαδίκτυο για επίτευξη όχι μόνο οικονομικών, αλλά και στρατιωτικών και πολιτικών στόχων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ