2014-10-04 04:36:07
Φωτογραφία για Η Όπερα της Ρώμης απολύει χορωδία και ορχήστρα
Στο αποκορύφωμα φαίνεται πως έφτασε η πολύμηνη κρίση που ταλανίζει την Όπερα της Ρώμης. Το διοικητικό συμβούλιο του θεάτρου αποφάσισε να απολύσει τα 182 μέλη της χορωδίας και της ορχήστρας του, λόγω της βεβαρημένης οικονομικής του κατάστασης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το παθητικό του θεάτρου ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο της ιταλικής πρωτεύουσας Ινιάτσιο Μαρίνο και έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του Ιταλού σούπερ σταρ του πόντιουμ Ρικάρντο Μούτι, ο οποίος τα τελευταία έξι χρόνια συνεργαζόταν σταθερά με την Όπερα της Ρώμης, κατέχοντας τον τιμητικό τίτλο του ισόβιου επίτιμου διευθυντή.

Ο γενικός διευθυντής Κάρλο Φουόρτες χαρακτήρισε την εν λόγω απόφαση «πολύ δύσκολη κι επώδυνη επιλογή». Ωστόσο, πρόσθεσε, «μπορεί να αποτρέψει το κλείσιμο του θεάτρου».

Ο ίδιος επισήμανε ότι πρόκειται για τακτική που ακολουθείται κατά κόρον στην Ευρώπη, αναφέροντας το παράδειγμα της Ισπανίας, της Ολλανδίας αλλά και της Αυστρίας όπου οι μουσικοί πληρώνονται ανά παραγωγή και όχι με μισθό.


Στόχος της διοίκησης του θεάτρου και του δημάρχου της Ρώμης είναι να επιλεγούν εξωτερικοί καλλιτέχνες για να εξοικονομηθούν 3,4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Τους προηγούμενους μήνες, τα ιταλικά και διεθνή μέσα αναφέρθηκαν επανειλημμένως στα υπέρογκα χρέη του λυρικού θεάτρου της πρωτεύουσας, αλλά και στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων οι οποίες οδήγησαν σε πολλές ματαιώσεις παραγωγών για αρκετές από τις οποίες τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί

Στην επιστολή παραίτησής του ο Ρικάρντο Μούτι – στον οποίο οφείλεται η εντυπωσιακή διεύρυνση του διεθνούς προφίλ του θεάτρου τα τελευταία χρόνια- τόνισε ότι έλαβε την απόφαση αυτή καθώς στην Όπερα της Ρώμης δεν υπάρχουν πλέον συνθήκες καλλιτεχνικής ηρεμίας που να διασφαλίζουν την παραγωγή υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικού έργου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ