2014-10-04 03:33:09
Φωτογραφία για Συνολικά 237 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν στο ανατολικό Αιγαίο
Στη διάσωση 237 παράτυπων μεταναστών, αλλά και στη σύλληψη τριών διακινητών, προχώρησε τις τελευταίες ώρες το Λιμενικό, σε διάφορα περιστατικά σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, ξύλινο σκάφος αποβίβασε το πρωί 93 παράτυπους μετανάστες σε βραχώδη περιοχή στην ακτή Αγ. Γεωργίου στη Σύμη, οι οποίοι συνελήφθησαν από στελέχη της λιμενικής Αρχής. Μαζί με τους παράτυπους μετανάστες συνελήφθησαν και τρεις διακινητές.

Άλλοι 27 παράτυποι μετανάστες, που επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, εντοπίστηκαν το πρωί από πλωτό του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά του Αγαθονησίου. Οι μετανάστες στη θέα ανδρών του λιμενικού έσκισαν τη λέμβο και βρέθηκαν στη θάλασσα. Περισυνελέγησαν σώοι και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου στη Σάμο.

Επίσης, 75 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν σε τρία διαφορετικά περιστατικά στην Κω.

Επιπλέον, 42 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν το πρωί στην περιοχή Βλυχάδα στη Χίο, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Χίο και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ