2014-10-06 04:45:03
Φωτογραφία για Καραμπόλα με 5 νεκρούς στην Εγνατία: Κάηκε ζωντανή μια γυναίκα - Συγκλονιστικές περιγραφές
Tο απόγευμα της Κυριακής κατέληξε και πέμπτος τραυματίας ο οποίος νοσηλευόταν με μηχανική υποστήριξη.

«Από θαύμα δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα», δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας Χρύσανθος Αθανασόπουλος αναφερόμενος στην τραγωδία της Εγνατίας Οδού.

Συνελήφθη ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το τρομακτικό τροχαίο στην Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι Ρουμάνος και αμέσως μετά το τραγικό τροχαίο, πήρε τα έγγραφά του από τη νταλίκα και έφυγε. Στη συνέχεια, όμως, συνελήφθη.

Πρώτη ενημέρωση

Τέσσερις νεκροί είναι ο έως τώρα απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον διοικητή Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθο Αθανασόπουλο.

Ολα ξεκίνησαν όταν η νταλίκα προσέκρουσε σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο, όπως και δεκάδες άλλα προπορευόμενα, κινούνταν με μικρή ταχύτητα καθώς στο οδόστρωμα διεξάγονταν έργα. Συγκεκριμένα, στο ύψος του χωριού Μέση, στον κόμβο ανάμεσα από Βέροια και Κουλούρα, αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα, λόγω έργων που γίνονται στο σημείο από την Εγνατία Οδό.


Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αμέσως οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και εκτός από τους τέσσερις νεκρούς, εντόπισαν πέντε τραυματίες, τους οποίους παρέλαβαν τα ασθενοφόρα.

Ο κ. Αθανασόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο της δυστυχήματος, έκανε λόγο για «φοβερή καραμπόλα και για μάζες αυτοκινήτων», ενώ σημείωσε πως ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι τραυματίες, που μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα σε νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής αναφέρθηκε επίσης σε δύο καμένα ολοσχερώς αυτοκίνητα, ένα ΙΧ και μία νταλίκα. Στο ΙΧ εντοπίστηκε άτομο απανθρακωμένο, ενώ αυτή τη στιγμή οι Αρχές ερευνούν τη νταλίκα.

Συγκλονιστική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα

Το απόλυτο χάος επικράτησε, μετά την καραμπόλα πολλών αυτοκινήτων και νταλίκας που σημειώθηκε, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, που μίλησε στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, στον RealFM, 97.8.

«Ακούσαμε χτυπήματα, σπασίσματα και βλέπουμε μία νταλίκα η οποία έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και παίρνει σβάρνα ό,τι βρει μπροστά της. Εμείς περάσαμε στο άλλο ρεύμα της Εγνατίας, τρέξαμε από την άλλη μεριά μήπως σκάσει η νταλίκα. Αφού είδαμε ότι εξερράγη, πήραμε τα αυτοκίνητά μας και τα τραβήξαμε, όσο το δυνατόν πιο μπροστά και μετά επικράτησε το απόλυτο χάος», επισήμανε.

Όσον αφορά τον οδηγό της νταλίκας, ο αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι, προς το παρόν, δεν τον έχουν βρει. «Δεν ξέρω μήπως είναι κάτω από τη νταλίκα», πρόσθεσε.

"Δεν υπήρχε τροχαία στα έργα", λένε αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας στην Εγνατία

Τα έργα που ήταν σε εξέλιξη στο οδόστρωμα φαίνεται να είναι η αιτία του πολύνεκρου δυστυχήματος που σημειώθηκε νωρίτερα στην Εγνατία Οδό, σύμφωνα με τους πρώτους αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας.

Οι μάρτυρες καταγγέλλουν στον Real Fm 97,8 πως στο σημείο των έργων δεν υπήρχε τροχαία ενώ η ασυνεννοησία προέκυψε από τους εργαζόμενους με τις κόκκινες σημαίες με αποτέλεσμα η νταλίκα να μην προλάβει να φρενάρει σε απόσταση 50 μέτρων από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Πηγή: news247
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ