2014-10-07 04:47:18
Φωτογραφία για Πόσο μόνος νιώθεις σ’αυτή τη δουλειά;
Μήπως έρχονται συχνά στιγμές που νιώθεις πολύ μόνος-η στη δουλειά που κάνεις; Μήπως σκέφτεσαι πως κανείς δεν μπορεί να σε καταλάβει; Αυτοί που πραγματικά νιάζονται δεν μπορούν να ξέρουν και αυτοί που ξέρουν δεν νιάζονται;

Ειναι αλήθεια πως η δουλειά των πωλήσεων και ειδικά του ασφαλιστή αλλά και του συντονιστή, είναι μια δουλειά που πολλές φορές σε κάνει να νιώθεις μόνος ή μόνη. Ίσως να είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς αν το σκεφτείς σε βάθος.

Όμως μην φοβάσαι, γιατί όλοι όσοι κατάφεραν ξεχωριστά πράγματα στη ζωή τους και την επαγγελματική τους καριέρα, ένιωθαν πάντα μόνοι. Αυτή τη πορεία τη χαρακτήριζε η μοναχικότητα και είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της μεγαλοσύνης της. Μέσα από αυτές τις εμπειρίες που καθημερινά αποκομίζεις δεν κάνεις μια απλή δουλειά. Χτίζεις χαρακτήρα και φιλοσοφείς κάθε μέρα όσα συμβαίνουν γύρω σου.

Ναι, η δουλειά που κάνεις δεν μοιάζει με καμμιά άλλη.


Είναι κάτι περισσότερο από δουλειά. Ο εμπορουπάλληλος θα πάει καθημερινά στο μαγαζί και θα κάνει λίγο η πολύ τα ίδια πράγματα. Το ίδιο θα συμβεί και με τον χασάπη, με τον υπάλληλο στο υπουργείο, με τον λογιστή κλπ., λίγο-πολύ τα ίδια πράγματα με ελάχιστες διαφορές κάθε μέρα. Εσύ όμως αντιμετωπίζεις τόσες δυσκολίες και τόσες περιπτώσεις καθημερινά που κάνουν τη δουλειά σου αληθινό σχολείο. Για αυτό νιώθεις μόνος, γιατί από τους φίλους σου λίγοι θα σε καταλάβουν. Ομως μην σε τρομάζει αυτό. Αντίθετα πρέπει να σε κάνει περήφανο, να σε κάνει  γενναίο γιατί  μέσα από αυτή τη δουλειά αντρώνεσαι και αλλάζεις το κόσμο αλλάζοντας τον εαυτό σου πρώτα.

Κράτα το κεφάλι ψηλά και τις δύσκολες μέρες συνέχισε τον αγώνα και δώσε στον εαυτό σου κουράγιο λέγοντας συνέχεια μέσα σου «θα περάσει και αυτό». Πάρε το μάθημα από τις αναποδιές, μίλα με ειλικρίνεια στον εαυτό σου  και κοίτα τη ζωή στα μάτια γιατί σου ανήκει.

Ναι, η ζωή ανήκει σε αυτούς που μπορούν να τη κοιτάξουν στα ίσια, στους γενναίους και τις γενναίες που χαράζουν δρόμους και δίνουν το παράδειγμα. Σε αυτούς και αυτές που παρά το ότι φοβούνται συνεχίζουν να πηγαίνουν μπροστά. Η ζωή ανήκει σε σένα που δεν αφήνεις τις δυσκολίες να σε καταλάβουν, που μαθαίνεις από τα λάθη, που συνεχίζεις τον δύσκολο δρόμο. Κάνε τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς και προχώρα.

Μην φοβάσαι λοιπόν να νιώθεις μόνος ή μόνη σε αυτή τη δουλειά. Αυτό είναι το αίσθημα της κορυφής και να θυμάσαι πως είσαι κοντά σ’αυτήν μόνο όταν νιώθεις έτσι.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ