2014-10-07 04:23:09
Φωτογραφία για Διαβάστε γιατί ζητά συγγνώμη η H&M...
Δημόσια συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει η εταιρία ρούχων HandM καθώς έγινε δέκτης δεκάδων χιλιάδων παραπόνων κυρίως από Κούρδους πελάτες της, που υποστήριξαν ότι μια από τις γυναικείες φόρμες της καινούριας συλλογής μοιάζει με τη στολή που φορούν οι αμαζόνες των πεσμεργκά, που μάχονται τους τζιχαντιστές. Αυτό που εξόργισε τους Κούρδους κατά κύριο λόγο είναι η διαφήμιση που επέλεξε η εταιρία για να προωθήσει το συγκεκριμένο ρούχο, καθώς το μοντέλο φορά στρατιωτικού τύπου μπότες και ζώνη, που θυμίζει, λένε, τη στολή των γυναικών που πολεμούν στη Συρία και στο Ιράκ του μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Η επίμαχη διαφήμιση που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων:

Πολλοί θεώρησαν ότι η κίνηση αυτή του κολοσσού ρούχων ήταν το λιγότερο απερίσκεπτη, ενώ άλλοι την χαρακτήρισαν «ατιμωτική» και «ασεβής». Πολλοί πιστεύουν πως για να εξιλεωθεί η H&M θα πρέπει να δωρίσει τα κέρδη από τις πωλήσεις στους Κούρδους μαχητές.

Τελικά, η HandM αναγκάστηκε να προβεί σε απολογητική δήλωση και να τονίσει ότι «δεν είχε πρόθεση» το ρούχο της να θυμίσει τις αμαζόνες των πεσμεργκά.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ