2014-10-07 17:16:29
Φωτογραφία για ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ : ΕΞΙΛΕΩΣΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ! *BINTEO*
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης τόνισε πως ο Ολυμπιακός θέλει νίκη στο ΟΑΚΑ ώστε να... εξιλεωθούν οι παίκτες του!

"Οπωσδήποτε το Πρωτάθλημα φέτος", επεσήμανε και χαρακτήρισε την φετινή ομάδα καλύτερη.

"Μόνο κακό μου έκανε το... σίριαλ με το συμβόλαιο", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Κατά την διάρκεια της Media Day της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, ο Βαγγέλης Μάντζαρης παραχώρησε συνέντευξη στο Euroleague Greece. Ο 24χρονος διεθνής γκαρντ τόνισε πως οι παίκτες του Θρύλου θέλουν τη νίκη-πρόκριση στο ΟΑΚΑ στο Κύπελλο ώστε να εξιλεωθούν με αυτόν τον τρόπο για την περσινή αποτυχία και χαρακτήρισε την φετινή ομάδα καλύτερη από την προηγούμενη.

Επεσήμανε πως οι ερυθρόλευκοι θέλουν να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο, δίνοντας όμως βαρύτητα στην άμυνα, είπε πως πρέπει οπωσδήποτε να κατακτηθεί το ελληνικό Πρωτάθλημα, σχολίασε ότι το γεγονός πως το θέμα συμβολαίου του έγινε... σίριαλ μόνο κακό του έκανε και έστειλε το δικό του μήνυμα στους οπαδούς του Θρύλου: "Θέλουμε να αποδείξουμε πως η περσινή χρονιά χωρίς κανέναν τίτλο ήταν μία κακή παρένθεση".


-Ποιες οι μέχρι τώρα εντυπώσεις σου από την φετινή ομάδα του Ολυμπιακού;

"Τα περισσότερα παιδιά της ομάδας τα γνωρίζω και τα καινούρια τα έμαθα. Το κάθε παιδί είναι επαγγελματίας και προσπαθούμε όλοι να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας σε κάθε προπόνηση ώστε να βελτιωθούμε. Θέλουμε να βάλουμε μέσα στο παιχνίδι μας τα πράγματα που ζητάει από εμάς ο προπονητής και πιστεύω πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Είναι ακόμη, βέβαια, νωρίς, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο".

-Φέτος οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν ήταν λίγες, αλλά οι παίκτες που ήρθαν έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό πως είναι ικανοί αμυντικοί. Θωρείς πως η ομάδα χρειαζόταν ενίσχυση στην άμυνα; Θα δώσετε εκεί έμφαση φέτος;

"Οι αλλαγές που έγιναν φέτος στο ρόστερ μας ήταν λίγες, αλλά πολύ ουσιαστικές αλλαγές. Ήρθαν τρεις παίκτες ιδιαίτερα έμπειροι, που ξέρουν από ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχοντας αγωνιστεί και σε ματς Euroleague στο παρελθόν. Έχουν αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο για αρκετά χρόνια και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν σωστά ώστε να βοηθήσουν και την υπόλοιπη ομάδα. Σίγουρα φέτος θέλουμε να βελτιώσουμε την άμυνα μας.

Πέρσι θεωρώ πως αυτό ήταν το αδύνατο σημείο μας, γιατί επιθετικά, και με βάσει τους αριθμούς, αν δεν κάνω λάθος, ήμασταν καλύτεροι σε σχέση με τις δύο προηγούμενες σεζόν. Στην επίθεση θεωρώ πως δεν έχουμε πρόβλημα. Και την επίθεση εμείς καταφέρνουμε να βρίσκουμε ρυθμό στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά για να γίνει αυτό πράξη θα πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα μας, ώστε να έχουμε στο παιχνίδι μας περισσότερες κατοχές".

-Πως θέλει ο Ολυμπιακός φέτος να λειτουργήσει στην επίθεση. Βλέπουμε διάθεση για γρήγορο παιχνίδι στο τρανζίσιον και καλή κυκλοφορία της μπάλας στο παιχνίδι του μισού γηπέδου.

"Ακριβώς. Έχουμε πει πως θέλουμε να πάμε το παιχνίδι μας στην επίθεση σε περισσότερες επιθέσεις, σε περισσότερες κατοχές. Θέλουμε να παίξουμε και να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο. Είμαστε μία ομάδα με πολύ ενέργεια και μας αρέσει να τρέχουμε και αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να τα βγάλουμε στο παρκέ. Όμως, για να γίνουν όλα αυτά πράξη, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την άμυνα. Όλα ξεκινούν από την άμυνα.

Αν δεν παίξουμε καλή άμυνα, αν δεν βγάλουμε καλές άμυνες, δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε τα απαραίτητα ριμπάουντ ώστε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο για να βγάλουμε αιφνιδιασμούς. Για αυτό και τονίζουμε συνεχώς πως είναι πολύ σημαντική η άμυνα.

Πιστεύω, όμως, πως με τα καινούρια plays, τρικ και συστήματα που έχουμε βάλει στο παιχνίδι μας σαν ομάδα, βρίσκουμε περισσότερους διαδρόμους, περισσότερους τρόπους να σκοράρουμε και πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο".

-Έχοντας περάσει και ορισμένοι μήνες, με καθαρό μυαλό, πλέον, τι πιστεύεις ότι πήγε στραβά πέρσι με αποτέλεσμα και να μην φτάσετε στο Final-Four, αλλά και να χάσετε τους τίτλους στην Ελλάδα;

"Θα πω ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο και η ατυχία, γιατί στα κρίσιμα παιχνίδια θα πρέπει να έχεις και την τύχη με το μέρος σου, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν είχαμε καθόλου πέρσι. Στην Euroleague δυστυχώς πέσαμε πάνω στην Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία και αντιμετωπίσαμε με μειονέκτημα έδρας. Πιστεύω πως αν είχαμε εμείς το αβαντάζ έδρας θα παίρναμε εμείς την πρόκριση στο Final-Four. Μας στοίχισε η παρουσία μας στο TOP-16 πέρσι, γιατί σε εκείνη την περίοδο είχαμε αρκετούς τραυματισμούς παικτών, οι οποίοι απουσίασαν από τα παιχνίδια μας. Ο κάθε τραυματίας απουσίασε σχεδόν για ένα μήνα, απουσιάζοντας μάλιστα και από κρίσιμα παιχνίδια για εμάς, με αποτέλεσμα να βγούμε τρίτοι σε εκείνον τον όμιλο.

Δεν μπορέσαμε να βγούμε δεύτεροι ώστε να είχαμε εμείς το πλεονέκτημα έδρας. Η Ρεάλ ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο. Ήταν η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, κατά γενική ομολογία, άσχετα αν δε κατάφερε να πάρει το τρόπαιο. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, δυστυχώς, παρά το γεγονός πως καταφέραμε να κάνουμε το break στο ΟΑΚΑ στον τρίτο τελικό, break μάλιστα σε τελικούς μέσα στο ΟΑΚΑ ύστερα από πολλά χρόνια για τον Ολυμπιακό, δυστυχώς δεν καταφέραμε να το εξαργυρώσουμε στον τέταρτο τελικό στο ΣΕΦ. Χάσαμε τον τίτλο και όλοι στην ομάδα είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι για αυτό.

Τώρα, λοιπόν, με το Κύπελλο, που θα αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, θεωρώ πως είναι ένας τρόπος ώστε να εξιλεωθούμε για τον περσινό χαμό του Πρωταθλήματος. Σίγουρα, δεν συγκρίνεται το Πρωτάθλημα με το Κύπελλο, αλλά είναι τώρα η αρχή και θα πρέπει να ξεκινήσουμε με νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό ώστε να εξιλεωθούμε".

-Υπάρχει μία άποψη, από τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας κυρίως, πως ο Ολυμπιακός "πρέπει" να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ αρκετοί σχολιάζουν πως δεν θα έχετε δύσκολο έργο στο ΟΑΚΑ, όντας φαβορί για τη νίκη. Πως το αντιμετωπίζετε το συγκεκριμένο ματς;

"Σίγουρα, είναι λογικό ο κόσμος να έχει την μεγάλη απαίτηση να κερδίσει ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ. Και εμείς άλλωστε θέλουμε πάρα πολύ να κερδίσουμε μέσα εκεί. Έτσι και αλλιώς, παντού θέλουμε και πρέπει να κερδίζει ο Ολυμπιακός. Δεν πάμε πουθενά για να χάσουμε, άσχετα αν κάποιες φορές τα καταφέρνουμε και άλλες φορές όχι. Όπως είπα και πριν μας στεναχώρησε όλους πάρα πολύ πέρσι το γεγονός πως χάθηκε το Πρωτάθλημα. Ήταν κάτι που μας στοίχισε και ψυχολογικά.

Θέλω να δηλώσω, όμως, στους φιλάθλους μας, όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι μας σαν ομάδα το εξής: θέλουμε να αποδείξουμε πως η περσινή χρονιά χωρίς κανέναν τίτλο, η πρώτη μας ουσιαστικά χωρίς κάποιο τρόπαιο, από το 2011 και μετά, όταν και έγινε η μεγάλη ανανέωση της ομάδας του Ολυμπιακού, πως ήταν μία κακή παρένθεση. Θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε αυτό να μην ξαναγίνει και ότι με το παιχνίδι του Κυπέλλου, στο οποίο κρίνεται ουσιαστικά ένας τίτλος αρκετά νωρίς, κατά 99%, καθώς είμαστε στην "οκτάδα", θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να κερδίσουμε το ματς και ακολούθως να κατακτήσουμε το τρόπαιο".

-Το γεγονός πως η ομάδα φέτος διατήρησε τον βασικό της κορμό θεωρείς πως αποτελεί πλεονέκτημα για εσάς;

"Σίγουρα αποτελεί πλεονέκτημα για εμάς η διατήρηση του βασικού κορμού της ομάδας. Τα προηγούμενα χρόνια γινόντουσαν πολλές αλλαγές στην ομάδα, αλλά ευτυχώς φέτος ο βασικός κορμός της ομάδας παρέμεινε ίδιος. Όπως είπαμε και πριν κάναμε ευτυχώς ουσιαστικές αλλαγές, με έμπειρους παίκτες και διαθέτουμε ένα σύνολο πολύ δυνατό. Είμαστε καλύτεροι από πέρσι και πιστεύω πως θα τα πάμε πολύ καλά".

-Έζησες ένα έντονο καλοκαίρι, με το θέμα ανανέωσης του συμβολαίου σου. Το ότι έμεινες στην ομάδα είναι κάτι που σου προσφέρει ηρεμία ώστε να συγκεντρωθείς απόλυτα στο μπάσκετ;

"Σίγουρα. Το περασμένο καλοκαίρι για εμένα ήταν λίγο δύσκολο, κυρίως ψυχολογικά. Χάθηκε πρώτα το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα και μετά προέκυψε το θέμα με το συμβόλαιο μου, το οποίο εξελίχθηκε σε... σίριαλ, με αποτέλεσμα να μου κάνει μόνο κακό.

Παρ' όλα αυτά, όπως είχα πει, ήθελα να παραμείνω στον Ολυμπιακό, κάτι το οποίο το είχα δηλώσει από την αρχή. Και η ομάδα, όμως, όπως και οι Πρόεδροι, ήθελαν να μείνω και για αυτόν τον λόγο έμεινα, κάτι που το εκτιμώ πάρα πολύ. Η εξέλιξη αυτή με χαροποίησε γιατί πραγματοποιήθηκε η επιθυμία μου.

Πλέον, το μόνο που με νοιάζει είναι να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα μου όσο μπορώ. Πρώτα απ' όλα να βελτιωθώ εγώ ατομικά και ακολούθως να βοηθήσω την ομάδα ώστε να κατακτήσουμε όσους περισσότερους τίτλους γίνεται".

-Ποιοι είναι οι ξεκάθαροι στόχοι του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν και αν είσαι αισιόδοξος για την φετινή ομάδα του Ολυμπιακού;

"Πρώτα απ' όλα να πάρουμε το Πρωτάθλημα! Φέτος πρέπει να πάρουμε το Πρωτάθλημα οπωσδήποτε. Όλοι στην ομάδα το ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Το ξέρει και ο κόσμος και το ζητάει από εμάς, το ξέρουμε και εμείς πολύ καλά πάνω απ' όλα. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε όμως με το Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ματς το οποίο και θέλουμε να κερδίσουμε ώστε να πάρουμε την πρόκριση.

Σίγουρα δεν είμαστε έτοιμοι, ούτε εμείς, ούτε και ο Παναθηναϊκός, καθώς το παιχνίδι γίνεται νωρίς μέσα στην χρονιά, αλλά πρέπει να πάμε να κερδίσουμε μέσα στο ΟΑΚΑ. Όσον αφορά στην Euroleague, όπως και κάθε χρόνο, να τα πάμε όσο πιο καλά γίνεται. Δεν γίνεται κάθε χρονιά να τα κατακτούμε όλα, δεν είναι εύκολο, μακάρι βέβαια να κατορθώσουμε φέτος να πάρουμε και τους τρεις τίτλους, αλλά ας τα πάμε όσο πιο καλά γίνεται".

Σε βίντεο η συνέντευξη με τον Βαγγέλη Μάντζαρη:
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ