2014-10-07 23:29:06
Φωτογραφία για Ποιο είναι το πρόγραμμα γυμναστικής που σου ταιριάζει;
Εκφράζουμε καθημερινώς κάθε πτυχή της προσωπικότητάς μας. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, έχει μοναδικά ενδιαφέροντα και προτιμήσεις. Έτσι, λοιπόν και η επιλογή της σωματικής άσκησης είναι ένας τρόπος έκφρασης της προσωπικότητας. Ορισμένες, όμως, φορές προβαίνουμε σε λανθασμένες επιλογές με αποτέλεσμα να την εγκαταλείπουμε. Πράγματι, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσουμε να κάνουμε κάτι που δεν μας αρέσει. Για να μην ξαναβρεθείς αντιμέτωπος με αυτήν την κατάσταση, έχουμε καταλήξει σε τέσσερα είδη ασκήσεων που αντιστοιχούν σε τέσσερις διαφορετικές προσωπικότητες. Βρες την άσκηση που σου ταιριάζει, γίνε χαρούμενος και απόλαυσε τα αποτελέσματα του καλοσχηματισμένου σώματός σου.

Απεχθάνεστε τον ιδρώτα

Ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία που δεν θέλετε να ιδρώνετε; Επιλέξτε μια άσκηση που εμπεριέχει αργές κινήσεις, όπως είναι η γιόγκα ή το tai chi. Παράλληλα, το περπάτημα παρέχει μια καταπληκτική cardio προπόνηση, ακόμη και όταν δεν ιδρώνετε.


Κίνητρο για έναρξη άσκησης: Ξεκινήστε με μικρούς στόχους. Γιατί; Μπορείτε να πετύχετε έναν μικρό στόχο γρήγορα, ενώ σιγά σιγά θα θέτετε μεγαλύτερους. Και να θυμάστε ότι δεν θα ιδρώσετε, εκτός και αν έχει καύσωνα!

Έχετε βαρεθεί το ίδιο πρόγραμμα

Η μονοτονία του προγράμματος στο γυμναστήριο της γειτονιάς σας, σας ωθεί για μία ακόμη φορά να φύγετε χωρίς να έχετε επιτύχει τον επιθυμητό στόχο… Και νιώθετε και τύψεις! Μην το βάζετε κάτω. Απλά σκεφτείτε το cross-training.

Κίνητρο για έναρξη άσκησης: Ίσως διαπιστώσετε ότι η προπόνηση αυτή θα σας δελεάσει πραγματικά. Οι επαγγελματίες γυμναστές πρόκειται να καταρτίσουν ένα πρόγραμμα με βάση τη σωματική σας κατάσταση, ενώ η ποικιλία των ασκήσεων θα είναι μεγάλη με συχνές εναλλαγές. Δεν θα βαρεθείτε, απλά θα ιδρώσετε πολύ!

Είστε εντελώς ασυντόνιστος

Ίσως να είστε η διάνοια στην ακαδημαϊκή κοινότητα και να αφομοιώνετε νέες γνώσεις με τεράστια ευκολία. Αλλά όταν πρόκειται να γυμνάσετε το σώμα σας, δεν μπορείτε να κινηθείτε με ρυθμό και αρμονία.

Δοκιμάστε ένα εναλλακτικό άθλημα ώστε να μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι: πινγκ-πονγκ, κροκέ, μπάντμιντον, frisbee, αθλήματα που ενθαρρύνουν όχι μόνο την κίνηση, αλλά και το γέλιο.

Αν απλά ψάχνετε έναν τρόπο για να λικνιστείτε, βάλτε μουσική και χορό. Δεν έχει σημασία αν είστε άρρυθμος, σημασία έχει η κίνηση και η διασκέδαση.

Κίνητρο για έναρξη άσκησης: Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα με όργανα στο γυμναστήριο της γειτονιάς σας. Την πρώτη ημέρα ένας πιστοποιημένος εκπαιδευτής θα σας κατευθύνει για τη σωστή τεχνική των ασκήσεων και θα καταρτίσει ένα πρόγραμμα ειδικά για εσάς ανάλογα με το σωματότυπό σας.

«Αυτό το είδος άσκησης πρόκειται να βελτιώσει τη σύνθεση του σώματος, να προσφέρει περισσότερη δύναμη και μια βελτιωμένη αίσθηση ευημερίας» σημειώνει ο Steven Stovitz, γιατρός της ομάδας στο αθλητικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα.

Αποθαρρύνεστε εύκολα

Γυμνάζεστε συστηματικά και αδημονείτε να σχηματιστεί μία καλλίγραμμη σιλουέτα. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αν έχετε την τάση να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Το κλειδί είναι να θυμάστε ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και έχει τη δική του εξέλιξη. Επιλέξτε οποιαδήποτε δραστηριότητα, και απλά σχεδιάστε την έναρξη αργά και σταδιακά μέχρι να επιτύχετε τους στόχους σας, ενώ κάθε φορά που ασκείστε, επικεντρωθείτε σε αυτό που κάνατε, και όχι σε αυτό που δεν κάνατε.

Κίνητρο για έναρξη άσκησης: Ανταγωνιστείτε τον εαυτό σας παραμένοντας συνεπής στο πρόγραμμά σας. Καταγράψτε τις επιδόσεις σας και συγκρίνετε την πρόοδό σας κάθε μήνα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ