2014-10-08 19:15:38
Φωτογραφία για «Δεν είχε πρόβλημα στα φρένα επί 23 χλμ.», λέει εμπειρογνώμονας για το δυστύχημα στην Εγνατία
Διαψεύδει τον Ρουμάνο οδηγό της νταλίκας, τουλάχιστον ως προς το σκέλος του ισχυρισμού του που θέλει να αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα φρένα επί 23 χλμ. πρωτού θερίσει

30 αυτοκίνητα στην Εγνατία και σκοτώσει πέντε άτομα, o εμπειρογνώμονας που έχει αναλάβει τη διερεύνηση του δυστυχήματος.

Οπως μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, ο εμπειρογνώμονας αναφέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα με τα φρένα να δημιουργήθηκε αμέσως μετά τα διόδια του Πολυμύλου, σε απόσταση, δηλαδή, 23χλμ. από το σημείο της φονικής καραμπόλας. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, τότε το φορτηγό θα έπρεπε να είχε εκτραπεί της πορείας του νωρίτερα από το σημείο όπου ήταν ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα στα οποία προσέκρουσε.

Οπως τονίζει ο εμπειρογνώμονας, το πρόβλημα με τα φρένα πρέπει να εμφανίστηκε λίγο πριν από τη στροφή της Βέροιας που κατέληγε εκεί όπου ήταν σταματημένα λόγω των έργων τα αυτοκίνητα.


Επίσης, ο εμπειρογνώμονας διαψεύδει τον οδηγό και ως προς το σκέλος του ισχυρισμού του που θέλει τη νταλίκα να είχε πάρει φωτιά πριν πέσει πάνω στο πρώτο σταματημένο αυτοκίνητο. Κάτι τέτοιο, όπως υποστηρίζει ο εμπειρογνώμονας δεν πρέπει να συνέβη. Η νταλίκα, υποστηρίζει, πρέπει να έπιασε φωτιά λόγω διαρροής βενζίνης από το τζιπ πάνω στο οποίο προσέκρουσε αρχικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο εμπειρογνώμονας δεν επιβεβαιώνει και το ενδεχόμενο η νταλίκα να είχε πάρει φωτιά πριν την πρόσκρουση με τα οχήματα καθώς κατά τις εκτιμήσεις του η πυρκαγιά ξέσπασε από τη διαρροή βενζίνης στο τζιπ στο οποίο μεταξύ άλλων προσέκρουσε το μεγάλο όχημα.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ