2014-10-09 08:22:03
Φωτογραφία για Ολυμπία Οδός: 2.000 εργαζόμενοι σε 120χλμ εργοταξίου - Όλες οι ρυθμίσεις από Κόρινθο μέχρι Πάτρα
Οι εργασίες κατασκευής στα νέα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου –Πατρών είναι σε πλήρη εξέλιξη και η εικόνα του δρόμου σήμερα είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Πάνω από 20 εργοταξιακές ζώνες εκτείνονται σε μήκος 120 χιλιομέτρων και συγκεκριμένα από τον Ανισόπεδο Κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου μέχρι την Περιμετρική της Πάτρας.

Η αναπτυξιακή διάσταση του έργου όμως, φαίνεται κυρίως από τον μεγάλο αριθμό των εργαζομένων. Σήμερα, οι πρωτογενώς εργαζόμενοι στα εργοτάξια του δρόμου αγγίζουν τους 2.000, ενώ σημαντική είναι η τόνωση των τοπικών οικονομιών από τον έμμεσα απασχολούμενο πληθυσμό (τοπικοί προμηθευτές, προσωπικό μικρών υπεργολάβων και άλλες επιχειρήσεις).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αύξηση του προσωπικού των εργοταξίων από τπρώτο τρίμηνο του έτους στο δεύτερο ξεπέρασε το 60%, ενώ το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Σταδιακά ολοκληρώνονται τμήματα του έργου και μεγάλα τεχνικά έργα (άνω διαβάσεις, κόμβοι, σήραγγες, γέφυρες κα.) και ανοίγουν συνεχώς νέα εργοτάξια.


To συνολικό ποσοστό προόδου στο τμήμα Κόρινθος-Πάτρα που βρίσκεται υπό κατασκευή είναι 53%. Τα νούμερα είναι καθηλωτικά: στα 120χλμ συνεχόμενου εργοταξίου υπάρχουν περισσότερα από 20 εργοτάξια που μεταξύ άλλων κατασκευάζουν 224 γέφυρες, άνω και κάτω διαβάσεις.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα έχει δύο λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση άρα και μεγαλύτερο πλάτος. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η αντικατάσταση των περισσότερων τεχνικών κατασκευών (γέφυρες, άνω διαβάσεις κλπ.) ώστε να προσαρμοστούν στα νέα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά της οδού. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 10 επιχειρήσεις κατεδάφισης γεφυρών και άνω διαβάσεων, ενώ υπολείπεται σημαντικός αριθμός ακόμη.

Τέτοιου είδους επιχειρήσεις είναι χαρακτηριστικές των δυσκολιών του έργου, καθώς για να διασφαλιστούν συνθήκες ασφάλειας για εργαζομένους και οδηγούς απαιτείται ευρείας κλίμακας κινητοποίηση και καλά συντονισμένο σχέδιο.

Πηγή: ypodomes
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ