2014-10-09 18:23:26
Φωτογραφία για ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΑΝΑΓΚΗ «ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ» ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Την άποψη ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει ανάγκη «προληπτικής στήριξης» από τους επισήμους πιστωτές της εξέφρασε πριν λίγο η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Από την άλλη, όπως υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας και αυτός στην Ουάσινγκτον, η ανάπτυξη δεν θα επιτευχθεί «κόβοντας επιταγές».  Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την άποψη ότι τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης πρέπει να τηρήσουν τους δημοσιονομικούς κανόνες και να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις προκειμένου η νομισματική ένωση να προχωρήσει κανονικά.

Σχολιάζοντας τις προβλέψεις οικονομικών ινστιτούτων που αναθεώρησαν τις απόψεις τους για την γερμανική οικονομία ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι η οικονομία της χώρας του είναι περισσότερο ευάλωτη σε ορισμένα ρίσκα από άλλες χώρες της Ευρωζώνης και παραδέχθηκε ότι εσχάτως δείχνει σημάδια αδυναμίας. Η Γερμανία κατέγραψε αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο του έτους και κάποιοι κάνουν λόγο για «επικίνδυνη στασιμότητα».


Τα μεγαλύτερα οικονομικά ινστιτούτα προβλέπουν πλέον ρυθμό ανάπτυξης 1,3% για το 2014 και 1,2% για τον επόμενο χρόνο έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,9% και στο 2% αντιστοίχως. Επίσης, οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό υποβαθμίζονται στο 1% για το 2014 και στο 1,4% για το 2015 έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,3% και στο 1,8% αντιστοίχως.

Μέρκελ: Η Γερμανία χρειάζεται περισσότερες επενδύσεις

Τρόπους ενθάρρυνσης περισσότερων επενδύσεων στη Γερμανία μελετά η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ, όπως δήλωσε η ίδια η καγκελάριος στον απόηχο των πρόσφατων απογοητευτικών στοιχείων για τη γερμανική οικονομία. «Οι οικονομικές προβλέψεις έχουν γίνει γενικά λίγο δυσοίωνες», ανέφερε η Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την πρωθυπουργό της Πολωνίας, Εύα Κόπατς.

«Η κυβέρνηση προετοιμάζεται γι’ αυτή την κατάσταση, εξετάζοντας πως μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις, ειδικά πως μπορούμε να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, πως μπορούμε να επενδύσουμε στο μέλλον, ιδιαιτέρως στον ψηφιακό και τον ενεργειακό τομέα», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος. Όπως είπε, οι πρωτοβουλίες αυτές συζητήθηκαν αυτή την εβδομάδα από τους επικεφαλής των κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

ΑΜΠΕ/Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ