2014-10-10 00:30:06
Φωτογραφία για «Εμείς δεν έχουμε Πατέρα στο σπίτι»…Ορφάνεψε και ο Βόλος!
Σταματώντας ο νους του ανθρώπου μπροστά στην τραγωδία που χτύπησε τη θεσσαλική πόλη και έκανε να κλάψει όλη η Ελλάδα Προσφυγομάνα και εργατούπολη ο Βόλος με ανθρώπους καλοσυνάτους σαν βγαλμένη από την Παλιά Ελλάδα της Γειτονιάς , που από χθες ορφάνεψε!

Σπαρακτική η κραυγή των ορφανών ζωντάνεψαν εικόνες από την Ελλάδα του παλιού καιρού όταν ο Κοσμοκαλόγερος της Σκιάθου Παπαδιαμάντης περιέγραφε τη σκηνή που το παιδί ζητάει μια σταξιά λάδι στο γυαλί χωρίς πεντάρα …Γιατί εμείς δεν έχουμε Πατέρα στο σπίτι!

Βουβός και εχθρικός ο κόσμος στο Άγιο Κωνσταντίνο που στο ξεπροβόδισμα των Κενταύρων του Σώματος των Πεζοναυτών έχασε και αυτός την λάμψη του…Σπαραγμός στα ψαροκάικα που δεν βγήκαν για ψαριά αλλά σταυροκοπήθηκαν οι ψαράδες ορθοί στις βάρκες στο άκουσμα του θανατερού χτύπημα της Καμπάνας και τις τιμητικές βολές των Πεζοναυτών!

Τι να πεις και τι να γράψεις τούτες τις στιγμές που ακόμη και οι δημοσιογράφοι των τοπικών ΜΜΕ ξέσπασαν στα κλάματα γυρνώντας το βλέμμα στο Θεό αναζητώντας και αυτοί μια απάντηση σε αυτό που πλανάτε στη πόλη του Βόλου ένα πελώριο γιατί;


Γιατί να φύγουν έτσι τα παιδιά ,τα παιδιά μας ακούστηκε μέσα στη νεκρική σιωπή η κραυγή της Μάνας που έζησε την τραγωδία να θάψει το παιδί της και χθες στο Βόλο τα παιδιά μας είχαν το ξεπροβόδισμα όλων των μανάδων της Ελλάδος!

Ορφάνεψε ο Βόλος και έπεσε μουγκαμάρα στα καφέ της Πόλης όπου ο φοιτητόκοσμος τα άδειασε την ώρα της κηδείας σαν να δόθηκε ένα αόρατο σύνθημα και πέρασε να αφήσει ένα λουλούδι και να πει μια ευχή στη Μνήμη των Παιδιών ….Χιλιάδες εκείνοι που έγραψαν στο τοίχο της τεχνολογίας το σπαραγμό τους!

Ο Θεός να τους δώσει την παρηγοριά που αναζητούν οι χήρες και τα ορφανά και ο Στρατός να στηρίξει τις οικογένειες που άφησαν πίσω τους οι Μαχητές των Πεζοναυτών …Γιατί στην άλλη ζωή θα μας ζητήσουν το λόγο!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ