2014-10-10 07:11:06
Φωτογραφία για Ομιλία Πάνου Καμμένου στη Bουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
«Περιμένω να αποχωρήσει ο πρωθυπουργός. Εξάλλου είναι η πρώτη φορά το 2014 που μας κάνει την τιμή να έρθει στην αίθουσα της Βουλής. Συνήθως περιφέρεται στο καφενείο και στο εντευκτήριο προκειμένου να κάνει παραπολιτικές δηλώσεις.

Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, ο οποίος μέχρι το μήνα Οκτώβριο δεν ήρθε ούτε μία φορά στη Βουλή των Ελλήνων. Δεν απάντησε ούτε σε μία ερώτηση αρχηγού κόμματος της αντιπολίτευσης. Αρνήθηκε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και τη συμμετοχή του στο νομοθετικό έργο.

Θα κάνω μία σύντομη παρέμβαση σε σχέση με αυτά που ειπώθηκαν χθες και αύριο θα τοποθετηθώ πιο συγκεκριμένα.

Κύριε Πρόεδρε, θα χρειαστώ μόνο δέκα λεπτά.

Χθες ο ελληνικός λαός άκουσε τον εισηγητή της κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο δηλαδή του κυρίου Πρωθυπουργού και του κ. Βενιζέλου, τον πρώην αρχηγό της ΕΠΕΝ, τον κ. Βορίδη, να εισηγείται εκ μέρους της κυβέρνησης, να εκπροσωπεί τα δύο κόμματα και τους βουλευτές της πλειοψηφίας λέγοντας στον ελληνικό λαό ότι τα μνημόνια τελείωσαν. Ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι ο ελληνικός λαός θα μπορεί πλέον να μπει σε μία  καινούρια πορεία, μακριά από μνημόνια.


Πριν από τρία λεπτά ο υπουργός επί των Οικονομικών, γνωστός στη Βουλή, παλιός συνεργάτης του κ. Σημίτη, χρησιμοποίησε με προσοχή τη φράση «θα πληρώνονται οι δόσεις ανελλιπώς». Λέει δηλαδή στον ελληνικό λαό ότι τα επόμενα 30 χρόνια θα πρέπει ανελλιπώς να πληρώσει 340 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ανελλιπώς θα πρέπει το 2020, το 2021 και το 2022 να πληρωθούν 80 δισεκατομμύρια ευρώ. Ανελλιπώς όμως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χθες στην έκθεσή του - στο fiscal monitor που βγήκε χθες - ξεκαθαρίζει ότι 25 δισεκατομμύρια ευρώ θα είναι οι μεικτές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για τη διετία 2015-2016.

Για ποιο τέλος μνημονίων μιλάτε; Τι θα πει τέλος μνημονίων; Θα βαφτίσουμε το μνημόνιο με άλλο όνομα; Πείτε το στον ελληνικό λαό. Ξεκαθαρίστε τι θα πει τέλος μνημονίων, γιατί θα σας θυμίσω και κάτι άλλο. Έχετε υπογράψει ένα μνημόνιο τον Φεβρουάριο του 2012. Επειδή μπορεί να το ξεχάσατε, σας διαβάζω - όπως ακριβώς αναφέρεται στο δεύτερο μνημόνιο, αυτό που έχετε υπογράψει και με το οποίο έχουν δεσμευθεί προσωπικά ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος - το εξής: «Εξορθολογισμός και καλύτερη στόχευση της κοινωνικής δαπάνης. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών ξεκινήσαμε μεταρρυθμίσεις για να περιορίσουμε την προβλεπόμενη αύξηση στη συνταξιοδοτική δαπάνη κάτω των δυόμισι ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ. Το 2060…».

Το 2060 δηλαδή, με το μνημόνιο που έχετε ήδη υπογράψει θα συνεχίσει να ελέγχεται η χώρα ανελλιπώς από τους επόπτες που έχουν τοποθετηθεί στα υπουργεία, δηλαδή θα είναι υπό ομηρία ο ελληνικός λαός!

Ψεύδεστε ανελλιπώς, κύριοι της κυβέρνησης. Θυμίζετε το σύζυγο που τον πιάνει η σύζυγος επ’ αυτοφώρω με την ερωμένη και ο σύζυγος της λέει «αγάπη μου, δεν είναι αυτό που βλέπεις». Ε, αυτό που βλέπουμε είναι! Είναι το μνημόνιο που έχετε υπογράψει, είναι η άρνησή σας να προχωρήσετε τις διαδικασίες διαγραφής του χρέους, η άρνησή σας να γίνει Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου, η άρνησή σας να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

Θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Και οι δικές σας εφημερίδες τα περιγράφουν, από τη μια και την άλλη πλευρά. Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» λέει «πενήντα χρόνια για το χρέος, ομόλογα σωτηρίας με νέες δεσμεύσεις». Η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» λέει «Ύστατη λύση με μέτρα έως το 2064». Τα καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής για να υπάρχουν.

Θα αλλάξετε κάτι από αυτό; Έχετε αποφασίσει να πείτε στους δανειστές ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί αυτή η υποχρέωση με την οποία έχετε δεσμεύσει τον ελληνικό λαό; Αν κάτι αλλάξετε από αυτό, πείτε το και σε εμάς να το ξέρουμε.

Εμείς όμως βλέπουμε τον πρωθυπουργό να είναι ο μόνος πολιτικός ηγέτης στην Ευρώπη που χθες πήγε να στηρίξει την κ. Μέρκελ στην επιμονή της να συνεχιστεί η πολιτική λιτότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη, αυτή η λάθος πολιτική, η λάθος συνταγή που έλεγε κάποτε ο κ. Σαμαράς που οδηγεί στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού και στη διάλυση της μεσαίας τάξης. Την ίδια στιγμή δημιουργείτε νέους ολιγάρχες. Η κυβέρνηση αυτή δημιουργεί νέους ολιγάρχες.

Να ξέρετε ότι δεσμευόμαστε ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πως Θα λογοδοτήσουν αύριο αυτοί οι εκδότες που έπαιρναν δάνεια από τις τράπεζες, χωρίς κανένα collateral, χωρίς καμία εγγύηση, εκατοντάδες εκατομμύρια για να τα χρησιμοποιούν για καύσιμο λάσπης απέναντι στην αντιπολίτευση. Επίσης, θα λογοδοτήσουν και αυτοί που έδωσαν τα δάνεια.

Την ώρα που ο μικρομεσαίος επαγγελματίας πηγαίνει στην τράπεζα και ζητάει 5.000 ευρώ για κεφάλαιο κίνησης για να μπορεί να επιβιώσει και του το αρνούνται, κάποιοι εκδότες, εργολάβοι -που τους κάνατε πλέον μεγάλους ολιγάρχες στην Ελλάδα- τυγχάνουν ειδικών αντιμετωπίσεων από τις τράπεζες που εσείς ελέγχετε.

Σήμερα το πρωί μου έστειλαν, από τις στάσεις των λεωφορείων του Λονδίνου, 13 σημεία με τίτλο «Ελλάδα 2014» που λέει τα εξής: Ένα εκατομμύριο έχασαν τη δουλειά τους, 30% των επιχειρήσεων έκλεισαν, 38% μείωση μισθών, 45% μείωση συντάξεων, 25% μείωση του ΑΕΠ, 30% μείωση του οικογενειακού εισοδήματος, 42,8% αύξηση της παιδικής θνησιμότητας, 190,5% αύξηση της ανεργίας, 272,7% αύξηση του δείκτη κατάθλιψης των Ελλήνων, 35,5% αύξηση του δημοσίου χρέους, 84,3% μείωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας, 98,2% αύξηση του δείκτη φτώχειας και δύο αυτοκτονίες κάθε ημέρα στην Ελλάδα του 2014.

Το καταθέτω για τα πρακτικά.

Αυτή είναι η εικόνα της χώρας σε 13 γραμμές. Αυτή είναι η εικόνα πλέον που φαίνεται και στην Ευρώπη. Όμως, είναι και η εικόνα που δεν περιγράφουμε εμείς ως αντιπολίτευση, αλλά που ζει ο ελληνικός λαός, που περιγράφει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής των Ελλήνων. Μιλάει για έξι εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας ή στα όρια της φτώχειας.

Αυτό καταφέρατε με την πολιτική που ασκείτε, με την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών, κύριοι συνάδελφοι, που καλείστε να δώσετε αύριο το βράδυ στη Βουλή. Γιατί δεν είναι υπεύθυνη μόνο η κυβέρνηση. Υπεύθυνοι είναι και εκείνοι που μέσα στο νομοθετικό Σώμα ψηφίζουν και δίνουν εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση, για να διαπράττει αυτά τα εγκλήματα.

Ο ελληνικός λαός ακούει έναν πρωθυπουργό ο οποίος ζητά την εμπιστοσύνη των βουλευτών, έχοντας διανύσει δύο χρόνια από τότε που εξελέγη πρωθυπουργός, με τη στήριξη βεβαίως του ΠΑΣΟΚ, καταθέτοντας το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, τα περίφημα 18 σημεία.

Δεκαοκτώ σημεία υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό και ψήφισαν οι ψηφοφόροι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της πλειοψηφίας.

Πρώτη δέσμευση: Αύξηση χαμηλών συντάξεων, πολυτεκνικών επιδομάτων και ειδικών μισθολογίων. Έγινε; Αντίθετα, μείωση έγινε.

Η. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ: Είναι μέσα στην τετραετία οι στόχοι.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Α, στην τετραετία. Δεσμεύεστε εσείς, κύριε Βλαχογιάννη, πρώην Πρόεδρε των Αξιωματικών και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, ότι θα αυξηθούν οι μισθοί σε σχέση με το 2012 των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων; Δεσμεύεστε προσωπικά εσείς; Θα το δούμε, λοιπόν. Καλείστε να δώσετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Οι συνάδελφοί σας - και το ξέρετε καλά ως πρώτος συνδικαλιστής - αυτή τη στιγμή περνούν πολύ δύσκολες ημέρες, την ίδια στιγμή που τα χρήματα αυτά πηγαίνουν σε άλλους σκοπούς, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν συγκεκριμένους επιχειρηματίες για συγκεκριμένες επιχειρήσεις που δεν έχουν καμία απόδοση στην πατρίδα μας.

Δεύτερη δέσμευση: Επίδομα ανεργίας από ένα σε δύο έτη.

Τρίτη δέσμευση: Επίδομα ανεργίας σε μη μισθωτούς.

Τέταρτη δέσμευση: Μείωση φόρων πού εκκρεμούν.

Πέμπτη δέσμευση: Όχι άλλες μειώσεις μισθών.

Έκτη δέσμευση: Σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου στις 10.000 ευρώ.

Έβδομη δέσμευση: Τέλος στα χαράτσια.

Όγδοη δέσμευση: Μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Ένατη δέσμευση: Χρονική επέκταση περικοπής δημοσίων δαπανών.

Δέκατη δέσμευση: Προστασία δημοσίων υπαλλήλων.

Ενδέκατη δέσμευση: Ελάφρυνση δανειοληπτών.

Δωδέκατη δέσμευση: Αναστολή «Τειρεσία» δύο τελευταίων ετών.

Δέκατη πέμπτη δέσμευση: Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Αυτό είναι που ξεπουλάμε τον «Αστέρα».

Δέκατη έκτη δέσμευση: Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων. Ποιων αποκρατικοποιήσεων; Δίνουμε λιγνίτη αξίας 80 δισεκατομμυρίων - το 30% της ΔΕΗ - για ένα δισεκατομμύριο.

Ασφάλεια του πολίτη. Αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Η Ελλάδα έχει πνιγεί. Και ανακήρυξη της ΑΟΖ.

Δεκαοκτώ σημεία, δεκαοκτώ ψέματα! Δεκαοκτώ σημεία έλλειψης εμπιστοσύνης!

Καταθέτω το σχετικό έγγραφο για τα Πρακτικά.

Και κλείνω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με το εξής: Χθες είδα να αντιδρά ο κ. Σταμάτης, που δεν είναι σήμερα εδώ, όταν του μίλησε ο κ. Δραγασάκης για φωτογραφικές διατάξεις. Μία φωτογραφία είναι όλη η πολιτική σας.

Ο Παπαδόπουλος, όταν ήθελε να παντρευτεί τη Δέσποινα, άλλαξε το νόμο για τα διαζύγια και αποποινικοποίησε τη μοιχεία για μία νύχτα. Τότε το έκανε, τουλάχιστον, με έναν τρόπο προσεκτικό και εν συνεχεία το αρνήθηκε.

Τι έγινε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι στις 7 Απριλίου, όταν ο κ. Αθανασίου αφαίρεσε μια παράγραφο από το άρθρο 263Α του Ποινικού Κώδικα, που προέβλεπε ότι υπάλληλοι σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που καταχρώνται χρήματα του δημοσίου μέσω χρηματοδοτήσεων ή επιχορηγήσεων, δικάζονται ως καταχραστές του δημοσίου; Αναγνώρισε ότι έκανε λάθος στις 6 Μαΐου, ακριβώς ένα μήνα μετά.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα του λάθους; Αφού θέλετε ονόματα, πάρτε τα. Ο κ. Σωτήρης Εμμανουήλ, ο γνωστός Σωτήρης Εμμανουήλ που τα έπαιρνε και τα έδινε για τα υποβρύχια, έκανε χρήση του συγκεκριμένου άρθρου που του έκανε δώρο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και αποφυλακίστηκε. Γιατί; Για να μη μιλήσει; Ποιοι άλλοι έκαναν χρήση αυτής της διάταξης;

Μήπως της Energa; Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ήταν ο δικηγόρος των κατηγορουμένων της Energa. Και επειδή ψάχνετε να βρείτε ποιοι είναι οι εκδότες - εγώ δεν ξέρω ποιον έδωσε ο κ. Δραγασάκης - θα σας δώσω έναν. Ο κ. Ψυχάρης έστελνε φαξ με τον κ. Φλώρο για να διορίσει τον υπεύθυνο τότε της ΔΕΣΜΗΕ και απαντούσε στον κ. Φλώρο, τον προφυλακισμένο εν συνεχεία της Energa, ο κ. Ψυχάρης, ότι «ο μεγάλος πήρε το μήνυμα και ότι θα τον μαλώσει και θα του κόψει τα αυτιά». Και του έκοψε τα αυτιά του υπουργού.

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πώς τον έλεγε τον κ. Παπαγεωργίου;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ορίστε;

Για τον κ. Παπαγεωργίου λέω.

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πώς τον «στόλιζε»;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα καταθέσω όλα τα e-mail να τα μελετήσουν.

Εδώ, λοιπόν, κάνετε φωτογραφικές διατάξεις και όχι μόνο αυτό, αλλά χρησιμοποιείτε και την επαγγελματική σας ιδιότητα για να εξυπηρετήσετε αυτούς τους σκοπούς.

Το τελευταίο παράδειγμα είναι αυτό το οποίο κάνατε πριν μια εβδομάδα, όπου ο Υπουργός Υγείας κ. Βορίδης και εκπρόσωπος του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, ως υπουργός Υγείας, πέρασε τροπολογία σε νομοσχέδιο για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, η οποία προέβλεπε ότι σε περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού στοιχείων ενεργητικού ιδιωτικής νοσηλευτικής μονάδας -αυτό ήταν για τα πετρέλαιο, εν τω μεταξύ- ή ιδιωτικής κλινικής ως επιχείρησης ή συνόλου περιουσίας και ανεξαρτήτου νομικής μορφής, μεταβιβάζεται μαζί με τα ανωτέρω αυτοδικαίως στον πλειοδότη η διοικητική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής. Δεν είναι φωτογραφική διάταξη για την Τράπεζα Πειραιώς και το Ερρίκος Ντυνάν; Φωτογραφική διάταξη είναι.

Κάνετε μπίζνες, κύριοι της κυβέρνησης. Κάνετε μπίζνες και εξυπηρετείτε, χρησιμοποιώντας τη Βουλή των Ελλήνων, τους συναδέλφους βουλευτές να ψηφίσουν τροπολογίες της νύχτας για να εξυπηρετείτε τους δικούς σας ανθρώπους. Αυτή είναι η αλήθεια και αν θέλετε και άλλα ονόματα, θα σας τα πούμε αύριο.

Ευχαριστώ πολύ».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ