2014-10-10 10:02:24
Φωτογραφία για Συνάντηση Λαβρόφ-Κέρι στο Παρίσι για την κρίση σε Ουκρανία-Συρία
Στο Παρίσι θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφμε τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι και τον γάλλο ΥΠΕΞ Λοράντ Φαμπιούς προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία και τη Συρία.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκασέβιτς «βάσει μιας προκαταρκτικής συμφωνίας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί την 14η Οκτωβρίου στο Παρίσι με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι».

Αντίστοιχη ανακοίνωση έκανε χθες και η εκπρόσωπος του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.Ο Τζον Κέρι κάνει μια μίνι περιοδεία, ξεκινώντας από το Κάιρο, στις 12 Οκτωβρίου, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνδιάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας και αμέσως μετά θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί και με τον Σεργκέι Λαβρόφ με βασικό θέμα την κρίση στην Ουκρανία και τη Συρία. Αμέσως μετά, ο Κέρι θα επισκεφθεί τη Βιέννη, σε μια συνάντηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Κάθριν Αστον και τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Τζαφάντ Ζαρίφ, προκειμένου να συνεχίσουν τον διάλογο για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. 
Itar Tass
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ