2014-10-10 10:04:09
Φωτογραφία για Καντίνα έγινε στάχτη στη λαϊκή Αμαλιάδας...
Ολοσχερώς καταστράφηκε μία καντίνα που βρισκόταν εντός του χώρου διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Οι καπνοί που άρχισαν να βγαίνουν από την καντίνα δέκα λεπτά πριν από τις 3 χθες το μεσημέρι, προκάλεσαν πανικό στους περιοίκους και αμέσως ο υπεύθυνος του δημοτικού σταδίου ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας.

Στο σημείο έφθασαν άμεσα δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι πυροσβέστες και επικεφαλή τον διοικητή κ. Αναστάσιο Βασιλείου και αμέσως ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αφού λόγω των εύφλεκτων υλικών επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε ολόκληρη την καντίνα.

 Πήρε φωτιά και το δένδρο

Παράλληλα, οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να περισώσουν και τον τεράστιο ευκάλυπτο που βρίσκεται στο σημείο, καθώς η καντίνα βρισκόταν ακριβώς κάτω από το δένδρο και η φωτιά επεκτάθηκε και στον κορμό του δένδρου, το οποίο πραγματικά σώθηκε χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστών, γιατί σε αντίθετη περίπτωση η πυρκαγιά θα έπαιρνε απρόβλεπτες διαστάσεις και θα επεκτεινόταν σε ολόκληρη την περιοχή.


Το έργο των πυροσβεστών ολοκληρώθηκε μετά από λίγη ώρα, παρ’ όλα αυτά δεν κατέστη εφικτό να σωθεί η καντίνα.

Πάντως, με δεδομένο ότι η καντίνα δεν λειτουργούσε προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο συγκεκριμένο σημείο, γι’ αυτό και το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και μελετά διεξοδικά το περιστατικό.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή έσπευσε και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου «Ο Ηλείος» κα Ρούλα Γκουβίτσα, καθώς στο ΝΠΔΔ ανήκει ο συγκεκριμένος χώρος, και ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο του σταδίου και το διοικητή της Πυροσβεστικής, ενώ ζήτησε να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ