2014-10-10 20:36:47
Φωτογραφία για Η ΔΗΜΑΡ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Φ.Κουβέλης: Δεν συναινούμε στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής

«Είναι επιτακτική η ανάγκη αλλαγής της πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση. Οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι. Ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους και προοδευτική ανασυγκρότηση, με μεγάλες δομικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης, με μείωση των ανισοτήτων και εμβάθυνση της δημοκρατίας» τόνισε στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

«Η χώρα χρειάζεται μια ελπιδοφόρα προοπτική. Μια διαφορετική πολιτική εξόδου από την κρίση, που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική, με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής και θα την ανασυγκροτεί σε προοδευτική κατεύθυνση. Υπάρχει ανάγκη ριζικής αλλαγής της πολιτικής, με παρέμβαση σε όλα τα αίτια που έφεραν τη χώρα στη σημερινή της θέση και παραμένουν ανέγγιχτα. Αυτό που χρειάζεται σήμερα ο τόπος είναι πολιτικές με βαθύ προοδευτικό περιεχόμενο» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και συνέχισε: «Με πολιτικό περιεχόμενο που θα μετακινεί την πολιτική από τη συντηρητική θέση που σήμερα βρίσκεται, σε προοδευτική κατεύθυνση
. Η αλλαγή πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης. Η σημερινή κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει προοδευτική πολιτική. Και βέβαια, η πολιτική σταθερότητα δεν ταυτίζεται με τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Αυτή η πολιτική προκαλεί την κοινωνική αποσταθεροποίηση.Σε κάθε φάση της ελληνική κρίσης είχαμε τονίσει πως απαιτούνταν ευρείες συμπαρατάξεις για την έξοδο από αυτήν. Σε αυτήν μας τη θέση παραμένουμε. Και παραμένουμε διότι αποτελεί βαθιά πεποίθησή μας πως μόνον με αυτόν τον τρόπο είναι εφικτός αυτός ο στόχος».

Τέλος, ο κ. Κουβέλης, σημείωσε: «Γίνεται και πάλι επίκαιρη η καθιέρωση του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, που αποτυπώνει αυθεντικά τη λαϊκή βούληση και ωθεί τις πολιτικές δυνάμεις σε συνθέσεις. Δεν συναινούμε στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Είμαστε υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Δεν επενδύουμε στην αποτυχία της χώρας, δεν επενδύουμε στον λαϊκισμό, αλλά ταυτόχρονα δεν αποδεχόμαστε την πολιτική που καθηλώνει την κοινωνία στη φτώχεια και τη στασιμότητα. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ