2014-10-11 03:59:06
Φωτογραφία για Ομιλία Μάρκου Μπόλαρη επί της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
"Η πολιτική της μονομερούς λιτότητας που έχει επιβάλει η συντηρητική ηγεσία της Γερμανίας και με τόση θέρμη εφαρμόζει στη χώρα μας η... σημερινή κυβέρνηση Σαμαρά, έχει καταγγελθεί ως αδιέξοδη και καταστροφική από πλειάδα ευρωπαίων ηγετών. Είναι μια πολιτική που καταδικάζει την κοινωνία σε μαρασμό και ευνοεί την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων, τόνισε κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης στη συνεδρίαση της Βουλής για την πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Απέναντι σε μια πολιτική πειθήνιας υποταγής στις επιταγές της ακραιφνούς συντηρητικής γραμμής της κας Μέρκελ πρέπει, τόνισε ο κ. Μπόλαρης, να αποτρέψουμε την καταστροφική πορεία της κοινωνίας μας στα βράχια της ανεργίας και στην ακροδεξιά. 

Η Κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης όταν όλο αυτό το διάστημα δεν ασχολήθηκε με το μείζον πρόβλημα, το οποίο είναι η κατάρρευση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, η κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας της χώρας, η κατάρρευση της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης, από την οποία προέρχονται οι περισσότεροι των ανέργων
. Την ανεπάρκεια αυτή της κυβερνητικής πολιτικής και την παντελή έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου την επισημαίνουν ακόμη και θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ανεξαρτήτων βουλευτών, όπως ο αρμόδιος Επίτροπος για την ευρωπαϊκή περιφερειακή πολιτική, ο κ. Γιοχάνες Χααν, ο κ. Γιούνκερ στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό και η ίδια η Task Force. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιζητεί την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού Κοινοβουλίου, οι ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες κάνουν λόγο για μεταρρύθμιση νομικού και θεσμικού πλαισίου για αδειοδότηση των επιχειρήσεων, για απλοποίηση διοικητικών διαδικασιών για μέτρα εξορθολογισμού, για μείωση φορολογικής επιβάρυνσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το ΦΠΑ, για προώθηση πιστοποιημένων ηλεκτρονικών πληρωμών μεταξύ του δημοσίου τομέα και των επιχειρήσεων, για αποφυγή ολιγοπωλιακών καταστάσεων. 

Επίσης, όσον αφορά τη χρηματοδότηση μέσω των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι άμεσα διαθέσιμα και δεν απορροφούνται από την Κυβέρνηση, η πρότασή τους είναι να δοθεί προτεραιότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτε το ουσιαστικό για να στηρίξει τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας, τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Βαδίζει η κυβέρνηση, επισήμανε ο κ.Μπόλαρης, χωρίς σχέδιο σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η Παιδεία, ο αναπτυξιακός προσανατολισμός της χώρας, η διαχείριση του πολιτιστικού μας αποθέματος. Αμήχανη και ανήμπορη παρακολουθεί μέρες τώρα την Τουρκική προκλητικότητα αμφισβήτησης της Κυπριακής ΑΟΖ, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, παράλληλα με τα όσα συμβαίνουν στην όχι και τόση μακρινή Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία.

Καταλήγοντας ο κ. Μπόλαρης δήλωσε πως η κυβέρνηση Σαμαρά με την πολιτική μονομερούς λιτότητας που ακολουθεί πειθήνια δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της κοινωνίας κι ούτε μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής «συνεννόησης» ώστε να συνεχιστούν οι σημερινές πολιτικές της ύφεσης."
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ