2014-10-11 10:59:06
Φωτογραφία για Δείτε το σοκαριστικό βίντεο που ένας λιβανέζος στρατιώτης αυτομόλησε στην τρομοκρατική οργάνωση ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ
To Μέτωπο της Νίκης η Jabhat al-Nosra διέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής ένα βίντεο δια των λογαριασμών της στο Twitter όπου εμφανίζεται ένας λιβανέζος στρατιώτης να έχει αυτομολήσει στην τρομοκρατική αυτή οργάνωση.Στο βίντεο ο στρατιώτης εμφανίζεται μπροστά από τη σημαία της al-Nosra,πλαισιώνεται από 2 ενόπλους που φορούν μαύρες στολές. Κάθεται σε μια καρέκλα και μπροστά του είναι ένα τραπέζι όπου έχουν εναποτεθεί το κοράνι,όπλα και τα έγγραφα της ταυτότητά του που πιστοποιούν ότι ανήκει στο στρατό του Λιβάνου.Παρουσιάζεται ως ο Mohammad Antar.Ο στρατιώτης αναφέρεται στις συγκρούσεις στην πόλη Abra και κατηγορεί το στράτευμα ότι είναι υποταγμένο στην Hezbollah.

“Αυτοί (οι άνδρες της Hezbollah) ήταν ντυμένοι με στρατιωτικές στολές και κανείς δεν μπορούσε να πει τίποτα γιατί προφανώς το κόμμα του διαβόλου κυβερνάει το κράτος και τους θεσμούς του ” δηλώνεο ο στρατιώτης στο βίντεο.Στη συνέχεια ο Mohammad Antar αναφέρει τα επεισόδια στην Τρίπολη ασκώντας κριτική για τη στάση του στρατού έναντι των σουνιτών
. “Οι κάτοικοι του Jabal-Mohsen (συνοικία αλαουιτών) βομβάρδιζαν τη συνοικία Bab el-Tebbané (συνοικία ουνιτών ) και ο στρατός ήταν απλός παρατηρητής χωρίς να λέιε τίποτα “δήλωσε.Ο ίδιος αναφερόμενος στα γεγονότα στην πόλη Ersal (στην κοιλάδα Békaa) κατά πλειοψηφία σουνίτικη κατηγόρησε το στρατό ότυι κακομεταχειρίστηκε τους πολίτες λιβανέζους ή σύριους πρόσφυγες.Ενώ κάλεσε τους σουνίτες στρατιώτες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Ο στρατός δεν σχολιάσε ακόμη το γεγονός. Κατά το παρελθόν οι τζιχαντσιτές είχαν αναρτήσει 2 ακόμη βίντεο όπου ανακοίνωναν την αυτομόληση άλλων 2 στρατιωτών. Η πρώτη ανάρτηση φαινόταν αυθεντική ενώ για την δεύτερη είχαν προκύψει ερωτηματικά.

Την ίδια στιγμή 30 στρατιώτες κρατούνται πάντα όμηροι από το παρακλάδι της Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος ενώ άλλοι 3 που ήταν επίσης όμηροι εκτελέστηκαν οι 2 δια αποκεφαλισμού.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ