2014-10-14 06:06:09
Φωτογραφία για Καθέλκυση νέου ιταλικού υποβρυχίου, του Pietro Venuti
Η καθέλκυση του S-528 Pietro Venuti, του τρίτου υποβρυχίου Type 212A (Todaro, κατά την ιταλική τυποποίηση) για λογαριασμό του Ναυτικού της Ιταλίας έγινε στις 9 Οκτωβρίου 2014 στα ναυπηγεία της Fincantieri, στο Muggiano (La Spezia).

Η τελετή καθέλκυσης πραγματοποιήθηκε παρουσία της υπουργού Άμυνας της Ιταλίας Roberta Pinotti και του Αρχηγού του Επιτελείου του Ναυτικού της Ιταλίας ναυάρχου Giuseppe De Giorgi.

Το S-528 Pietro Venuti είναι το 101ο υποβρύχιο που ναυπηγείται στα ναυπηγεία του Muggiano από το 1907, όταν καθελκύστηκε το υποβρύχιο Foca για λογαριασμό του Ναυτικού της Ιταλίας. Από τότε το συγκεκριμένο ναυπηγείο έχει εμπλακεί στη ναυπήγηση μονάδων επιφανείας όχι μόνο για την Ιταλία αλλά και άλλες χώρες (μεταξύ αυτών οι Βραζιλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Σουηδία, Δανία).

Το υποβρύχιο που καθελκύστηκε είναι ένα από τα δύο τύπου Type 212A (Todaro) που παραγγέλθηκαν από τη διεύθυνση ναυτικών εξοπλισμών (NAVARM) του Ναυτικού της Ιταλίας και η ναυπήγηση του προηγείται κατά περίπου ένα χρόνο του δεύτερου που φέρει την ονομασία Romeo Romei.


Τα δύο υποβρύχια προβλέπεται να ενταχθούν σε υπηρεσία με το Ναυτικό της Ιταλίας τη διετία 2015-2016 και θα αντικαταστήσουν τα υποβρύχια τύπου Sauro Block III με τις ονομασίες Prini και Pelosi που είχαν ναυπηγηθεί τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Αποτελούν δε συνέχεια του προγράμματος που άρχισε το 1994 σε συνεργασία με τη γερμανική κοινοπραξία υποβρυχίων (GSC: German Submarine Consortium) και το οποίο τα προηγούμενα χρόνια απέδωσε τέσσερα υποβρύχια για το Ναυτικό της Γερμανίας και δύο (τα Todaro και Scire) για το Ναυτικό της Ιταλίας.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ