2014-10-14 21:42:24
Φωτογραφία για Πορτογαλία: Αναθεώρησε προς τα πάνω το στόχο για το έλλειμμα του 2015
Σε προς τα πάνω αναθεώρηση - διατηρώντας το ωστόσο κάτω από τα επίπεδα του 3% - του ελλείμματος για το 2015 προχώρησε η Πορτογαλία Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πέδρου Πάσους Κουέλιο η τελευταία πρόβλεψη κάνει λόγο για έλλειμμα 2,7% έναντι 2,5% της προηγούμενης πρόβλεψης.

Ο νέος αυτός στόχος θα ενταχθεί στο σχέδιο του προϋπολογισμού για τον επόμενο χρόνο, το πρώτο μετά την έξοδο της χώρας από το διεθνές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας τον περασμένο Μάιο, που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη.

Ο Πάσους Κουέλιου, που θα αντιμετωπίσει σε ένα χρόνο τις βουλευτικές εκλογές, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα είναι η πρώτη φορά σε διάστημα 15 ετών που η Πορτογαλία θα παρουσιάσει ένα έλλειμμα που θα κυμαίνεται κάτω από το όριο του 3% που προβλέπει ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε μία έκθεση που δημοσιεύτηκε λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της Λισαβόνας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεπε ότι ο στόχος να μειωθεί το έλλειμμα στο 2,5% του ΑΕΠ τον επόμενο χρόνο μπορεί να επιτευχθεί, αλλά μόνον με την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν νέα μέτρα περικοπής δαπανών.

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα επιδίωκε τη χαλάρωση των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζει από το 2011 και να μειώσει το ύψος των περικοπών στους μισθούς στο δημόσιο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ