2014-10-15 13:29:07
Φωτογραφία για Συναντήσεις ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά στην Ουάσιγκτον με Βοηθούς Υπουργούς Άμυνας των ΗΠΑ
Διαδοχικές συναντήσεις με τους βοηθούς Υπουργούς  Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών John M. McHugh (υπεύθυνος γα τον στρατό ξηράς), Derek Cholet (υπεύθυνου για θέματα διεθνούς ασφάλειας) και Alan Estevez (υπεύθυνου για την αμυντική βιομηχανία), είχε στο Αμερικανικό Πεντάγωνο η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, συνοδευόμενη από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Xρίστο Παναγόπουλο.

Οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε πολύ θερμό κλίμα και όπως ανέφερε η Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, ανάμεσα στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες διανοίγονται νέες προοπτικές για την ενίσχυση της συνεργασίας, ιδίως τον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας, όπου εξετάστηκαν κυρίως οι πιθανότητες συμπαραγωγής αμυντικού υλικού μεταξύ Αμερικανικών και Ελληνικών εταιριών. Συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα εκπαίδευσης και ανταλλαγής προσωπικού, καθώς και θέματα υγειονομικής πολιτικής και έρευνας – τεχνολογίας.


Όσον αφορά τις διεθνείς εξελίξεις, εκφράστηκε ταύτιση απόψεων και τονίστηκε η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας.

«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν μακρόχρονη παραδοσιακή φιλία, μπορούν το επόμενο διάστημα να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία τους στο χώρο της άμυνας, με αιχμή του δόρατος την αμυντική βιομηχανία», σημείωσε η κα Γεννηματά.

Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης της στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατέθεσε στεφάνι στο Εθνικό Νεκροταφείο του Arlington.

 
 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ