2014-10-15 13:29:43
Φωτογραφία για Έξι Τουρκικές Εταιρείες Αναλαμβάνουν το 80% των Σωληνώσεων του ΤΑΝΑΡ
Έξι τουρκικές εταιρείες έχουν επιλεγεί για να προμηθεύσουν το 80% των σωληνώσεων που θα χρειαστούν στην κατασκευή του αγωγού ΤΑΝΑΡ, που θα μεταφέρει το αζερικό αέριο από τα σύνορα της Τουρκίας με την Γεωργία στα ελληνοτουρκικά σύνορα και από εκεί στον ΤΑΡ.

Όπως δήλωσε χθες ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αμέτ Νταβούτογλου, κατά την τελετή υπογραφής των συμβολαίων προμήθειας των σωληνώσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο σάιτ του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας. Όπως τόνισε, ο ΤΑΝΑΡ δεν είναι μόνο ένα ενεργειακό πρότζεκτ αλλά και ένα τεράστιο πρότζεκτ ειρήνης.

Οι έξι εταιρείες που κέρδισαν το σχετικό διαγωνισμό για τους χαλύβδινους σωλήνες είναι οι: Toscelik, Borusan Mannesmann, Erciyas Boru, Emek, Umran και Noksel. Η Baosteel Europe, η γερμανική μονάδα της κινεζικής χαλυβουργίας Baosteel, επελέγη για την προμήθεια του υπόλοιπου 20% των σωληνώσεων, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Dunya.

Η κοινοπραξία TANAP Dogalgaz, με έδρα την Τουρκία, η οποία ανήκει κατά 70% στην αζερική κρατική SOCAR και κατά 30% στις τουρκικές κρατικές Botas και TPAO, ξεκίνησε τη διαδικασία υποβολής προσφορών για την προμήθεια των σωληνώσεων τον Ιούλιο του 2013.

18 εταιρείες επελέγησαν για την τελική φάση του διαγωνισμού τον Φεβρουάριο του 2014.

Ο ΤΑΝΑΡ αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018.
energia
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ