2014-10-15 19:17:38
Φωτογραφία για Το... καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου - Λιακάδα και καλές θερμοκρασίες
Με λιακάδα και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα κυλήσει όλη η εβδομάδα, καθώς το «καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου» ήρθε φέτος σχετικά νωρίς και -όπως όλα δείχνουν- θα μας συντροφεύσει για αρκετές ημέρες. Ο αίθριος καιρός θα συνοδευτεί πάντως από τη γνωστή αφρικανική σκόνη, που θα κάνει την εμφάνισή της κυρίως στη δυτική χώρα.

Οι καλές καιρικές συνθήκες οφείλονται σε ένα σύστημα υψηλών πιέσεων, το οποίο συνήθως καλύπτει τον ελλαδικό χώρο στα τέλη Οκτωβρίου. «Φέτος ο αντικυκλώνας αυτός επεκτάθηκε ανατολικότερα πριν από την ώρα του, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ μαλακό καιρό, άνοδο της θερμοκρασίας, που θα φτάσει τους 27 ή και τους 28 βαθμούς Κελσίου, καθώς και ανέμους που δεν ξεπερνούν τα 4 - 5 μποφόρ» εξηγεί ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Οπως αναφέρει, το πρόωρο «καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου» θα διαρκέσει έως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.


Την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Αλλαγή στο σκηνικό θα έχουμε από τα τέλη της εβδομάδας, οπότε αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα έξι μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού, προβλέπεται από τις 22-23 Οκτωβρίου και μετά, αφού η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ θα πέσουν χιόνια και σε βουνά της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Στα τέλη του μήνα προβλέπονται αρκετές βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα κυρίως της βόρειας Ελλάδας. Από τη καλοκαιρία λοιπόν, θα μπούμε σε λίγες ημέρες, σε φθινοπωρινούς και πάλι ρυθμούς.

Πηγή: Espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ