2014-10-16 09:22:09
Φωτογραφία για Γιατί η Apple προσπαθεί να κρατήσει κρυφή υπόθεση χρεοκοπίας 1,5 δισ. δολαρίων
Μία εταιρεία με την ονομασία GT Advanced, υποτίθεται ότι θα προμήθευε με οθόνες τα νέα iPhone, η εταιρεία αυτή όμως χρεοκοπεί. Η Apple προσπαθεί να κρατήσει μυστική την χρεοκοπία ύψους 1,5 δισ. δολαρίων με διάφορα ΜΜΕ να βρίσκονται στα δικαστήρια με την Apple ώστε να μπορέσουν να γράψουν για την υπόθεση

Η GT Advanced φτιάχνει οθόνες από ζαφείρι τις οποίες θεωρητικά θα χρησιμοποιούσε το iPhone 6. Κάποιες εβδομάδες πριν παρουσιάσει η Apple το νέο της κινητό, ρεπορτάζ ήθελαν την εταιρεία να χρησιμοποιεί στις νέες της συσκευές τις οθόνες της GT Advanced. Όμως η Apple τελικά αποφάσισε να μην φτιάξει τα Phone 6 με τις συγκεκριμένες οθόνες αφού ήθελε να έχει οθόνες με άλλες προδιαγραφές. Τώρα η GT των 1.100 υπαλλήλων και περιουσίας 1,5 δισ. δολαρίων βρίσκεται στα δικαστήρια όπου και ζητά προστασία από τους δανειστές της.

Η Apple από την μεριά της έχει συμβόλαιο σύμφωνα με το οποίο μπορεί να επιβάλει πρόστιμο 50 εκατ. δολαρίων στην GT αν διαρρεύσουν πληροφορίες για την συνεργασία τους.


Οι δικηγόροι της GT υποστηρίζουν πως πρέπει να δουν το φως της δημοσιότητας και άλλα στοιχεία για την συνεργασία της εταιρείας με την Apple, ώστε να ενημερωθούν οι μέτοχοι και οι δανειστές της.

Η Apple κατέθεσε εξώδικο σε δικαστήριο του New Hampshire ζητώντας να μείνει η υπόθεση κρυφή.

Η αίτηση για πτώχευση από την GT ήρθε όταν η Apple δεν της πλήρωσε 139 εκατ. δολάρια γιατί όπως υποστήριξε τα υλικά της δεν πληρούσαν τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές που είχε θέσει.

Η Apple ίσως χάσει την μάχη για την μυστικότητα, αφού ήδη για την υπόθεση της GT ο Dow Jones  και το Bloomberg έχουν ήδη αρχίσει την δημοσιογραφική έρευνα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ