2014-10-16 15:14:13
Φωτογραφία για Σπείρα διακινούσε ναρκωτικά στην κεντρική Μακεδονία
Πλημμύριζε με ναρκωτικά την Καβάλα, τη Χρυσούπολη και την Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της... κεντρικής Μακεδονίας η εγκληματική οργάνωση με τα 24 μέλη, που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καβάλας. Στη δικογραφία, ωστόσο, περιλαμβάνονται και άλλα... 73 άτομα!

Τον βασικό πυρήνα της σπείρας που δρούσε από τις αρχές Ιουλίου αποτελούσαν πέντε Έλληνες ηλικίας, 40, 45, 47, 47 και 50 χρόνων και ένας 37χρονος Αλβανός, οι οποίοι συνεργάζονταν άμεσα με τους υπόλοιπους 18 κατηγορούμενους ηλικίας από 27 ως 61 χρόνων που είχαν αναλάβει την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης σε χρήστες που πλήρωναν αδρά για να τα αποκτήσουν.

Κατά τις έρευνες που έγιναν σε σπίτια και αγροτικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, εντοπίστηκαν συνολικά 23 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,80 εκατοστών ως δυο μέτρων που οι δράστες καλλιεργούσαν με την υδροπονική μέθοδο έχοντας εγκαταστήσει σύστημα τεχνητού φωτισμού και υγραντήρα για την ανάπτυξή τους. Ακόμη, κατασχέθηκαν έξι κιλά και 213,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και πλήθος σπόροι.


Στην κατοχή των μελών της σπείρας βρέθηκαν ακόμη μικροποσότητα ηρωίνης, εννέα ηλεκτρονικές ζυγαριές, 36 κροτίδες, 46 φυσίγγια κρότου, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, τρία μαχαίρια, δυο πλαστές στρόγγυλες σφραγίδες του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ένα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, οκτώ Ι.Χ. αυτοκίνητα, επτά μοτοσικλέτες, 33 κινητά και 6.815 ευρώ!

Οι συλληφθέντες, που οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καβάλας, κατηγορούνται κατά περίπτωση για σύσταση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τις κροτίδες, καθώς και πλαστογραφία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ