2014-10-16 18:16:40
Φωτογραφία για Έμπολα: Μας δίνουν λάθος οδηγίες για το πώς να φοράμε τις στολές, λέει Αμερικανός γιατρός
Έπειτα από τις αποκαλύψεις για ελλιπή μέτρα ασφαλείας στο ιατρικό προσωπικό που φρόντιζε ασθενείς με Έμπολα σε... Ισπανία και Αμερική, ο διευθυντής πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ουάσιγκτον καταγγέλλει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για τις οδηγίες που έχει δώσει σε νοσηλευτές και γιατρούς.

Σύμφωνα με τον Τζόναθαν Ράινερ, οι οδηγίες του CDC για τον τρόπο που ο νοσηλευτής πρέπει να φοράει την ειδική στολή όταν φροντίζει ασθενείς που έχουν προσβληθεί από το θανατηφόρο ιό, είναι απαράδεκτες.

Μάλιστα, ανήρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σκίτσο που έχει δημοσιεύσει στην επίσημη ιστοσελίδα του το CDC, το οποίο δείχνει το δέρμα στο πρόσωπο και το λαιμό να παραμένει ακάλυπτο.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του νοσοκομείου της Ουάσιγκτον γράφει σε δεύτερη ανάρτηση: «Ακολουθείστε τις οδηγίες του CDC για το πώς πρέπει να αφαιρούνται τα γάντια και κινδυνεύετε να προσβληθείτε. Δεν είναι ο σωστός τρόπος αυτός».

Στο μεταξύ, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αλλάζει τους κανόνες ασφαλείας για το ιατρικό προσωπικό, με ενισχυμένες στολές που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα και δεν αφήνουν εκτεθειμένο το δέρμα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ