2014-10-16 19:25:09
Φωτογραφία για Πρωθυπουργός του Ιράκ: Ευχαριστούμε το ΡΚΚ που προστατεύει αμάχους από τους τζιχαντιστές
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου πέρασε δύσκολες στιγμές σε συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό του Ιράκ.

Θέλοντας να εκφράσει την ανησυχία και τη δυσαρέσκειά του, για την αναβάθμιση των σχέσεων της κυβέρνησης του Ιράκ με το ΡΚΚ, ο Νταβούτογλου έπεσε κυριολεκτικά πάνω σε τείχος, αφού ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Haydar El İbadi, του τόνισε την αποφασιστικότητα της Βαγδάτης να συνεχίσει τη συνεργασία με το ΡΚΚ.

Ο Haydar El İbadi, αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε με τον Νταβούτογλου, είπε:

"Μίλησα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου για τον αγώνα που δίνει το ΡΚΚ εναντίον του Ι.Κ. Του είπα ότι το ΡΚΚ προστατεύει ανθρώπους που κινδυνεύουν με σφαγή από τους τζιχαντιστές του Ι.Κ. Του είπα ότι αυτό είναι μια ανθρωπιστική δράση".

Με βάση είδηση που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό İMC TV, ο İbadi, είπε και τα ακόλουθα:

Το PKK, προστατεύοντας αμάχους από τους τζιχαντιστές και μεταφέροντάς τους σε ασφαλείς περιοχές, έκανε αποστολές παρόμοιες με τις αποστολές που κάνουν διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις
.  Αν η Τουρκία επιτεθεί εναντίον του ΡΚΚ στο έδαφος του Ιράκ, θα αντιδράσουμε. Οποιοδήποτε κράτος ενεργήσει στο έδαφος του Ιράκ, χωρίς την άδεια της ιρακινής κυβέρνησης, θα το αντιμετωπίσουμε ως εχθρό. Αυτό το λέμε ξεκάθαρα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει διάλογος και διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΡΚΚ και της Τουρκίας. Από τη στιγμή που η Τουρκία κάνει διαπραγματεύσεις με το ΡΚΚ, γιατί να μην έχουμε κι εμείς σχέσεις με το ΡΚΚ; Γιατί να μην συνεννοηθούμε και να μην συμφωνήσουμε μαζί του, για να προστατεύει τους αμάχους;"

Να σημειώσουμε ότι η Τουρκία έχει συμμαχήσει ακόμα και με τους τζιχαντιστές, για να αποδυναμώσει το ΡΚΚ, το οποίο έχει αναβαθμιστεί λόγω της σωτήριας δράσης του κυρίως στο Σεγκάλ και το Μαχμούρ, όπου προστάτεψε δεκάδες χιλιάδες αμάχους απέναντι στους τζιχαντιστές.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ