2024-02-01 08:21:50
Φωτογραφία για Η νέα ρύθμιση στο iPhone που προστατεύει από κλοπές χρημάτων

 



H  Apple λέει ότι η λειτουργία Stolen Device Protection προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας όταν κάποιος χρησιμοποιεί το iPhone του μακριά από το σπίτι, τη δουλειά ή άλλες οικείες τοποθεσίες και βοηθά στην προστασία των πληροφοριών του, αν ποτέ κλαπεί η συσκευή του. Συγκεκριμένα, απαιτεί πάντοτε (και αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά) Face ή Touch ID για την πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες του τηλεφώνου.

«Αυτές οι απαιτήσεις βοηθούν να αποτρέψουμε κάποιον που έχει κλέψει τη συσκευή σας και γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασής σας να κάνει κρίσιμες αλλαγές στον λογαριασμό ή τη συσκευή σας», τονίζει η ίδια η Apple.

Για παράδειγμα, η λειτουργία απαιτεί Face ID ή Touch ID για την πρόσβαση στο πορτοφόλι και τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης και ο κωδικός πρόσβασης δεν επαρκεί. Αυτό διασφαλίζει ότι μόνο ο ιδιοκτήτης του τηλεφώνου μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες. Ενεργοποιεί επίσης μια καθυστέρηση διάρκειας μιας ώρας αν προσπαθήσεις να αλλάξεις τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID σου.

«Σε περίπτωση που το iPhone σας κλαπεί, η καθυστέρηση ασφαλείας έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει έναν κλέφτη να εκτελέσει κρίσιμες λειτουργίες, ώστε να μπορείτε να επισημάνετε τη συσκευή σας ως χαμένη και να βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας Apple είναι ασφαλής», δήλωσε η Apple για τη βελτίωση.

Τι μπορούσε να κάνει ένας κλέφτης με τον κωδικό μας;



Arnel Hasanovic / Unsplash

Ο κωδικός πρόσβασης των iPhones είναι συνήθως ένας συνδυασμός 4 ή 6 αριθμών. Αυτός ο κωδικός φαντάζει κάτι απλό για τους χάκερς ή ακόμα και για κάποιον που θα μας δει να τον τοποθετούμε. Ακόμα και αν έχεις ενεργοποιημένο το Face ID ή το Touch ID μετά από ορισμένες αποτυχημένες προσπάθειες θα σου ζητηθεί να χρησιμοποιήσεις τον κωδικό και εάν ο κλέφτης τον γνωρίζει τότε αυτόματα αποκτά πρόσβαση στη συσκευή σου.

Μέχρι σήμερα, ένας κλέφτης που γνωρίζει τον κωδικό της συσκευής θα μπορούσε άμεσα να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID σου και να σε αποκλείσει από αυτόν. Στη συνέχεια θα μπορούσε να απενεργοποιήσει την επιλογή Find My iPhone και έτσι το κινητό θα σταματήσει να δίνει «στίγμα» της τοποθεσίας του. Αυτά βρίσκονται στα εγχειρίδια κάθε κλέφτη iPhone και γι’ αυτό όσοι το έχουν χάσει, δύσκολα το βρίσκουν παρά τις δικλείδες ασφαλείας της Apple.

Ωστόσο, αν κάποιος ήθελε να εκμεταλλευτεί τα στοιχεία σου στο iPhone, μέχρι σήμερα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης της συσκευής σου. Τράπεζες, Social Media, φωτογραφίες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Ναι, η απώλεια του smartphone σου είναι σημαντική, όμως φαντάσου να έχανες και την πρόσβαση στις εφαρμογές της τράπεζάς σου;

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ

Η Προστασία κλεμμένης συσκευής έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τους κλέφτες να χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι. Αποκλείει επίσης τους απατεώνες από το να πραγματοποιούν αγορές χρησιμοποιώντας αποθηκευμένες μεθόδους πληρωμής.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ