2014-10-16 23:11:06
Φωτογραφία για Παρέμβαση της Έλενας Ράπτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
H Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Έλενα Ράπτη μίλησε την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, η οποία είχε ως θέμα την ενημέρωση των μελών της από τον Ταξίαρχο Εμμανουήλ Σφακιανάκη, Δ/ντή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο των μαθητών των σχολικών μονάδων.

Στην παρέμβασή της η Έλενα Ράπτη συνεχάρη τον Μανώλη Σφακιανάκη για την πολύτιμη προσφορά του εδώ και πολλά χρόνια στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για τους κινδύνους στο διαδίκτυο. Παράλληλα κατέθεσε την προσωπική της εμπειρία από την κοινή τους συνεργασία στο πλαίσιο της ενημερωτικής του περιοδείας σε νομούς της χώρας, όπου είχε την ευκαιρία να συμμετέχει η ίδια ως συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, ενημερώνοντας για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.


Η Έλενα Ράπτη στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα των τηλεδιασκέψεων που διοργανώνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε κάποιες από τις οποίες συμμετείχε. Η Υπηρεσία ενημερώνει διαδικτυακά πολλές σχολικές μονάδες ταυτόχρονα σε πόλεις, νησιά και παραμεθόριες περιοχές. Ταυτόχρονα εξήρε το έργο του Μανώλη Σφακιανάκη στην πρόληψη αυτοκτονιών μέσω διαδικτύου, αναφέροντας περιστατικά στα οποία ο εντοπισμός και η ταχύτητα παρέμβασης της υπηρεσίας του έσωσαν ζωές.

Η Έλενα Ράπτη επίσης ευχαρίστησε τον Μανώλη Σφακιανάκη και για την καθοριστική του συμβολή στη διάδοση των μηνυμάτων της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» μέσα από τις ενημερωτικές ημερίδες που διοργάνωσε η υπηρεσία του σε διάφορες ελληνικές πόλεις τονίζοντας την μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε αυτή η προσπάθεια από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Τέλος, απευθύνθηκε στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδο από τον οποίο ζήτησε να την ενημερώσει για την τροπολογία που προτίθεται να καταθέσει για την ασφάλεια στην εκπαιδευτική κοινότητα.
 
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ