2014-10-17 14:39:59
Φωτογραφία για Βλάβη φαντομάς στο δίκτυο του Ερυμάνθου στέγνωσε Πύργο και Ολυμπία - Εντοπίστηκε η βλάβη (Νεότερη ενημέρωση 13:40)
Μοιάζει απίστευτο όμως είναι αληθινό. Το δίκτυο ύδρευσης από τον Ερύμανθο για τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας υπέστη βλάβη από το βράδυ της Τετάρτης αλλά 24 ώρες μετά δεν είχε καταστεί δυνατό να εντοπιστεί σε ποιο σημείο. Μια διαρροή της τάξης των 500 κυβικών μέτρων την ώρα, ένας τεράστιος όγκος νερού για τα δεδομένα της περιοχής, ανάγκασε το διαχειριστή του συστήματος να διακόψει την υδροδότηση, «στεγνώνοντας» τις βρύσες στους δύο δήμους. Η υδροδότηση αποκαταστάθηκε στην πόλη του Πύργου και κάποια από τα δημοτικά διαμερίσματα σταδιακά το πρωί της Πέμπτης, οπότε και τροφοδοτήθηκε το δίκτυο με νερό από τις πηγές της Αύρας και των γεωτρήσεων από χωριά του δήμου.

Οι τεχνικοί στις ΔΕΥΑ Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν «ξεσκονίσει» σε όλο το μήκος του τον αγωγό για να διαπιστώσουν που υπάρχει διαρροή. Όμως σε όλο το μήκος δεν υπάρχουν ενδείξεις στην επιφάνεια. Στη συνέχεια ξεκίνησε έλεγχος των δεξαμενών και κυρίως της μεγάλης που υπάρχει στο Βασιλάκι, όπως και στις δεξαμενές τοπικών διαμερισμάτων
. Από τον έλεγχο και πάλι δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να βοηθήσει τους τεχνικούς να βρουν τη βλάβη. Έως αργά χθες το βράδυ συνεχιζόταν η έρευνα για τον εντοπισμό της βλάβης χωρίς αποτέλεσμα. Είναι πολύ πιθανό η διαρροή του νερού υπό πίεση να προχωρά στο υπέδαφος και να φανεί πολύ αργότερα. Όμως θα πρέπει να εντοπιστεί για να επισκευαστεί και να δοθεί και πάλι σε λειτουργία το δίκτυο ύδρευσης του Ερυμάνθου. Τεχνικές πηγές εκτιμούν πως πρόκειται για μια πολύ «δύσκολη» βλάβη και ίσως χρειαστεί αρκετός χρόνος τόσο για τον εντοπισμό όσο και για την επιδιόρθωσή της.

Μέχρι τότε οι ανάγκες υδροδότησης θα καλύπτονται από τις πηγές που τροφοδοτούσαν το δίκτυο στην προ Ερυμάνθου εποχή.

Νεότερη ενημέρωση 13:40

Στην περιοχή του Λαμπετίου σε δευτερεύον τμήμα του αγωγού που τροφοδοτεί τη δεξαμενή από την οποία υδρεύεται η πόλη του Πύργου, εντοπίστηκε η διαρροή σε ένα λαγκάδι. Το συγκεκριμένο τμήμα του αγωγού είναι βρίσκεται μέσα σε τσιμεντένιο περίβλημα και πρέπει επακριβώς να βρεθεί το σημείο της διαρροής. Οι τεχνικοί μπορούν να απομονώσουν το τμήμα αυτό, να συνεχιστεί κανονικά η υδροδότηση των δημοτικών διαμερισμάτων από τον Ερύμανθο, πλην της πόλης του Πύργου, που υδρεύεται από τις πηγές της Αύρας. Μόλις αποκατασταθεί η βλάβη θα επανέλθει και για τον Πύργο η υδροδότηση από τον Ερύμανθο.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ