2014-10-18 03:59:07
Φωτογραφία για Η Τουρκία θέλει αυστηρά ανθρωπιστικές ζώνες ασφαλείας στη Συρία
O πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επέμεινε σήμερα στον αποκλειστικά «ανθρωπιστικό» χαρακτήρα της ζώνης ασφαλείας που θα ήθελε να δημιουργηθεί στη βόρεια Συρία προκειμένου να προστατεύσει τους πρόσφυγες που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο.

«Αυτές οι ζώνες ασφαλείας μπορούν να δημιουργηθούν σε περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλη εισροή προσφύγων (...) πρόκειται για ανθρωπιστικές ζώνες ασφαλείας, όχι στρατιωτικές» εξήγησε ο Νταβούτογλου ενώπιον του Τύπου.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για τις περιοχές όπου θα δημιουργηθούν αυτές οι ενδεχόμενες ζώνες, ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης ανέφερε τις συριακές πόλεις Τζαράμπουλους, Κομπάνι –θέατρο εδώ και εβδομάδες σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των Κούρδων μαχητών και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους– όπως επίσης το Τελ Αμπιάντ, το Ιντλίμπ και τη Χασάκα.

Ο Νταβούτογλου απέρριψε πλήρως την ιδέα μιας ζώνης ασφαλείας που θα καλύπτει μια περιοχή που επεκτείνεται κατά μήκος των 900 χιλιομέτρων των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία, όπως υποδεικνύουν χάρτες που έχουν δημοσιευθεί στον τουρκικό Τύπο.

«Αυτοί (οι χάρτες) δεν έχουν σχεδιαστεί από εμάς, ούτε βασίζονται στην παραμικρή διπλωματική διαβούλευση», τόνισε.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ