2014-10-18 20:07:35
Φωτογραφία για Δείτε για ποιο λόγο προκάλεσε αμηχανία σε σερβιτόρα ο Μπάρακ Ομπάμα...
Σε μια από τις πιο αμήχανες στιγμές βρέθηκε σερβιτόρα όταν έπρεπε να ενημερώσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ότι η κάρτα του έχει απορριφθεί Ο Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ, είχαν πάει για δείπνο στο πολυτελές εστιατόριο Estela στην περιοχή Nolita του Μανχάταν, τον περασμένο μήνα, κατά τη συγκέντρωση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Αφότου τελείωσαν το γεύμα τους, σερβιτόρα τους ανακοίνωσε ότι η κάρτα απορρίφθηκε, με συνέπεια η Μισέλ Ομπάμα να βγάλει μια άλλη κάρτα για να λυθεί το θέμα.

Αργότερα κατά την υπογραφή ενός νόμου για την προστασία των καταναλωτών στην Ουάσιγκτον, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε: «Πρέπει να αναφέρω ότι κατά τη συγκέντρωση  της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, πήγα σε ένα εστιατόριο όπου απορρίφθηκε η κάρτα μου. Υποθέτω ότι δεν την χρησιμοποιώ συχνά και ότι έγινε κάποιου είδους απάτη. Ευτυχώς η Μισέλ είχε τη δική της.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στον Rob Cordray, επικεφαλής του Γραφείου Χρηματοπιστωτικής Προστασίας του Καταναλωτή ότι το περιστατικό απέδειξε ότι πρέπει να εισαχθεί λιγότερο επαχθείς διαδικασίες για την προστασία των χρηστών των πιστωτικών καρτών.

Από την άλλη επαίνεσε το σύστημα πληρωμών chip-and-pin, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως σε όλη την Ευρώπη, αλλά όπως ανέφερε, δεν είναι κοινή στις ΗΠΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μια σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των Home Depot και της Target, έχουν υποφέρει από παραβιάσεις της προστασίας των δεδομένων κατά τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας σε κίνδυνο εκατομμύρια Αμερικανούς αγοραστές.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ