2014-10-20 16:47:10
Φωτογραφία για Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν μείωση μισθού
«Κανένας δημόσιος υπάλληλος σήμερα δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού, με εξαίρεση ενδεχομένως αυτούς που... απολαμβάνουν τη λεγόμενη "προσωπική διαφορά" σε σχέση με τους συναδέλφους τους που βρίσκονται στην ίδια θέση, επειδή οι αποδοχές τους δεν προσαρμόστηκαν πλήρως όταν εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η δέσμευση της χώρας για ολοκλήρωση αυτού του κύκλου των απολύσεων, που θα είναι και ο τελευταίος, ισχύει, διαβεβαίωσε ο υπουργός για να συμπληρώσει ότι «θα γίνονται απολύσεις το 2015 και το 2016 όποτε εντοπίζονται απατεώνες που μπήκαν από την πίσω πόρτα».Σχετικά με τον βασικό μισθό για νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα είναι «πολύ συμπιεσμένο». 

Ειδικότερα ανέφερε ότι: · Μπαίνουν οι υπάλληλοι με υψηλούς μισθούς σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και βγαίνουν με χαμηλούς μισθούς σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα
. Πρέπει να συζητήσουμε νηφάλια για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό. · Πρέπει να υπάρχει ένας καινούργιος εισαγωγικός μισθός μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους μόνο για μια διετή δοκιμαστική περίοδο, που προβλέπεται και σήμερα από τον υπαλληλικό κώδικα, αλλά πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη. 

 Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την άποψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «διχασμένο και ένα κομμάτι του δεν θεωρεί αναγκαία προϋπόθεση την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη». «Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις όχι μόνο για να κλείσει ο τελευταίος γύρος διαπραγμάτευσης με την Τρόικα με τη σημερινή της μορφή, αλλά γιατί είναι αναγκαίες» τόνισε αναγνωρίζοντας ότι «αυτό το τρένο το χάσαμε».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ