2014-10-21 11:05:53
Φωτογραφία για Οι συντάξεις και ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιριών στο επίκεντρο συνάντησης Στουρνάρα – ΕΑΕΕ...
Το θέμα των συντάξεων και η εφαρμογή της σχετικής μνημονιακής δέσμευσης της Κυβέρνησης για την δημιουργία επαγγελματικών συνταξιοδοτικών ταμείων από το 2015 βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που ζήτησε η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών με τον νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα τηγ Δευτέρα.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη του νέου διοικητή της κεντρικής τράπεζας αλλά και διαπραγματευτή, από την πρώην ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών , με την Τρόικα όπου έχει προβλεφθεί στα πλαίσια του μνημονίου η υποχρέωση της κυβέρνησης να νομοθετήσει σχετικά με τα επαγγελματικά ταμεία και τις επαγγελματικές συντάξεις από το 2015. Μάλιστα ο ρόλος αυτός έχει αναταθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και έχουν ζητηθεί σχετικές εκθέσεις και αναλύσεις.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιριών έθεσαν και τα άλλα ζητήματα που αφορούν την ασφαλιστική αγορά και σε σχέση πάντα με την εποπτεία των εταιριών από την ΔΕΙΑ της Τράπεζας της Ελλάδος .

Στο βασικό διεκδικητικό πλαίσιο των εταιριών εκτός από τα ζητήματα που σχετίζονται με την εποπτεία είναι και τα θέματα των κινήτρων για την τόνωση της αγοράς , όπως η επαναφορά αφορολόγητου ποσού για τις ασφαλίσεις ζωής .

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη στατιστική ανάλυση της ΕΑΕΕ η Ελλάδα βρίσκεται σ την τελευταία θέση με ποσοστό 2,3 % στο σύνολο της παραγωγής επί του ΑΕΠ σε σχέση με την υπόλοιπη ην Ευρώπη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ