2014-10-22 11:36:23
Φωτογραφία για Πάτρα: Aιματηρά επεισόδια κι ασφυξία στις φυλακές Αγίου Στεφάνου
Το σωφρονιστικό κατάστημα της Πάτρας "Άγιος Στέφανος" δεν αποτελεί εξαίρεση στη συνηθισμένη εικόνα των ασφυκτικά γεμάτων φυλακών, στα κελιά των οποίων στοιβάζονται κατά πολύ περισσότεροι κρατούμενοι από τον προβλεπόμενο αριθμό.

Αυτή τη στιγμή στον Άγιο Στέφανο, σύμφωνα με την εφημερίδα Γνώμη, κρατούνται 800 άτομα, ενώ η πρόβλεψη αφορά περίπου 400.

Κατά συνέπεια οι συνθήκες κράτησης που διαμορφώνονται στο σωφρονιστικό κατάστημα δεν είναι οι κατάλληλες, γεγονός που πολλές φορές σωφρονιστικοί υπάλληλοι και κρατούμενοι έχουν καταγγείλει.

Στα κελιά στοιβάζεται διπλάσιος σχεδόν αριθμός κρατουμένων με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται πολλαπλοί κίνδυνοι, ενώ το έργο των υπαλλήλων δυσχεραίνεται, καθώς χρειάζεται να έχουν υπό την εποπτεία τους πολύ περισσότερα άτομα.

Την ίδια ώρα στη φυλακή, κατά περιόδους, παρατηρείται ένταση και συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων, όπως συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου, οπότε και βγήκαν μαχαίρια με αποτέλεσμα πέντε αλλοδαποί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο του Ρίου. Το επεισόδιο σημειώθηκε στο προαύλιο.

Λίγες μέρες πριν, στις αρχές Οκτωβρίου είχε σημειωθεί άλλο ένα αιματηρό επεισόδιο, όπου ένας 44χρονος Γάλλος κρατούμενος δέχτηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο, από δύο συγκρατούμενούς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ