2014-10-22 12:56:16
Φωτογραφία για Η συνταγή της ημέρας: Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί (Gouda)
Ένα ζουμερό, πεντανόστιμο μπιφτέκι που το ανοίγεις και εμφανίζεται από μέσα το τυράκι λιωμένο και γευστικό που έρχεται να “δέσει” με τον κιμά και να απογειώσει τη γεύση του Υλικά (για 12 μεγαλούτσικα μπιφτέκια)

850 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

3 Κρητικές κριθαροκουλούρες (ολικής άλεσης)

1 μεγάλο αυγό

10 κ.σ. λάδι και λίγο ακόμα για το ψήσιμο

Χυμό από ένα μεγάλο , ζουμερό λεμόνι

1 κ.σ. ξύδι

1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο και λίγη φρέσκια ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

12 μπαστουνάκια τυρί Gouda

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις κριθαροκουλούρες σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν τελείως , τις στίβουμε πολύ καλά και τις βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τον κιμά . Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιήσουμε τη ζύμη . Τοποθετούμε τη λεκάνη στο ψυγείο για 1/2 τουλάχιστον ώρα για να σφίξει η ζύμη , να πλάθονται πιο καλά τα μπιφτέκια αλλά και για να ενωθούν καλύτερα τα υλικά και να “δέσουν” τα υγρά
. Παίρνουμε τότε μια ποσότητα από τη ζύμη , όσο χωράει η χούφτα μας , πλάθουμε κανονικά το μπιφτέκι μας αλλά πιο πλακέ , τοποθετούμε στο κέντρο ένα από τα μπαστουνάκια τυριού και κλείνουμε τη ζύμη γύρω-γύρω ώστε να σφραγιστεί . Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη τη ζύμη και αραδιάζουμε τα μπιφτέκια που έχουμε πλάσσει σε λαδωμένο ταψάκι . Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στους 200ο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοψηθούν . Αν χρειαστεί , τα γυρίζουμε τα τελευταία 5 λεπτά με προσοχή για να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές .

Περιμένουμε να σταθούν λίγο και σερβίρουμε με ό,τι προτιμάμε…ρυζάκι ή πατάτες ή σαλάτα ή βραστά ή ψητά λαχανικά!

Και δυο λόγια ακόμα :

-Η γέμισή μας μπορεί να παραλλάζει ανάλογα με τις προτιμήσεις μας (τυρί φέτα , πιπεριά , καπνιστό τυρί , ντομάτα κλπ…)

-Το τυρί Gouda το προτιμώ σ’ αυτή τη συνταγή γιατί έχει "γεμάτη" υφή και γεύση αλλά και είναι αρκετά σταθερό , ώστε ακόμα κι αν ανοίξουν λίγο τα μπιφτέκια κατά το ψήσιμο , αυτό στέκεται εκεί και ροδοψήνεται χωρίς να “τρέξει” στο ταψί…. ;)

Συνταγή για αρωματικές πατάτες θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ , για πατατοσαλάτα εδώ και για ψητά λαχανικά εδώ

Καλή όρεξη!

Πηγή: Taste of Life by Betty
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ