2014-10-22 13:23:12
Φωτογραφία για 17.000 ανασφάλιστα οχήματα στο Ηράκλειο...
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να λάβει το φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων στο Ηράκλειο καθώς περισσότερα από 17.000 οχήματα κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την έλλειψη οδικής παιδείας και συμπεριφοράς είναι δύο παράγοντες που έχουν οδηγήσει στην έξαρση του φαινομένου.

Ο συγκεκριμένος αριθμός οχημάτων μπορεί να χαρακτηριστεί και ως κινούμενη βόμβα στο οδικό δίκτυο του Ηρακλείου κα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός από την συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων έχει εμπλακεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε κάποιο τροχαίο ατύχημα ή δυστύχημα.

Το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις κυρίως σε περιοχές της υπαίθρου κάτι το οποίο έχει προκαλέσει το αίσθημα του προβληματισμού στις τάξεις των εμπλεκόμενων φορέων και κρίνεται αναγκαία όσο ποτέ η ενημέρωση κυρίων των νέων σε θέματα οδικής ασφάλειας.

''Έχουμε πολλά τροχαία συμβάντα με τραυματισμούς με οδηγούς αυτής της κατηγορίας και αντιλαμβανόμαστε ότι είναι κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο'', επισημαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης.

Σε πανελλαδικό μάλιστα επίπεδο ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων ξεπερνά τις 700.000, ενώ οι ποινικές κυρώσεις προβλέπουν ακόμα και φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ