2014-10-24 03:50:12
Φωτογραφία για Κουμουτσάκος: Απαράδεκτη, παράνομη και τυχοδιωκτική η Τουρκία
Απαράδεκτη, παράνομη και τυχοδιωκτική χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην Κύπρο ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας σε... εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για τα εθνικά θέματα "Εξωτερική Πολιτική στα χρόνια της Κρίσης".

Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ΝΑΤΟ, Σκόπια, εθνικά θέματα και μεταναστευτικό "επικίνδυνα αφελείς". Οι εντάσεις σε Βαλκάνια και Αιγαίο δείχνουν ότι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι παράγοντας αστάθειας, με αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα", σημείωσε.

Για την ένταση στην ΑΟΖ της Κύπρου ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι υπάρχουν διμερείς συμφωνίες Ελλάδας - Κύπρου τόσο για τη διαχείριση κρίσεων, όσο και για τη θαλάσσια έρευνα και την αξιοποίηση των πηγών ενέργειας, σε συνεργασία με το Ισραήλ και χαρακτήρισε παράγοντα ισχύος την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για την αποτροπή θερμών επεισοδίων.


"Υπάρχει ένα πλαίσιο και δίχτυ διεθνών αντιδράσεων απέναντι στην Τουρκία. Οι τυχοδιωκτικές πρακτικές της Τουρκίας και οι πράξεις της δείχνουν ότι είναι ο ταραχοποιός της Ανατολικής Μεσογείου", τόνισε.

Η Ελλάδα, είπε, έχει ξεκάθαρες θέσεις σε Σκόπια, Τουρκία και Κυπριακό. "Όσο δε λύνεται το θέμα της ονομασίας τα Σκόπια θα μένουν εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ. Η Τουρκία δεν μπορεί να αγνοεί κατάφορα το διεθνές δίκαιο. Στην Κύπρο η Τουρκία έχει κάνει ξένη εισβολή και φέρει την κύρια ευθύνη ως δύναμη κατοχής, συμπλήρωσε.

Μάλιστα ο κ. Κουμουτσάκος πρότεινε:

Μόνιμο Υφυπουργό Εξωτερικών πενταετούς θητείας για την ενδυνάμωση της εξωτερικής πολιτικής, με διορισμό του από την αρμόδια Επιτροπή Θεμάτων Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής.

Δημιουργία Συμβουλίου και Γραμματείας Εθνικής Ασφάλειας, που θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Ενίσχυση διεθνούς και οικονομικής διπλωματίας
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ