2014-10-25 06:38:10
Φωτογραφία για Απάντηση Γ. Πατούλη, στον επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Απ. Κοιμήση, στο αίτημά του για αναβολή της σύγκλησης του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε
Τους λόγους για τους οποίους έκρινε επιβεβλημένη τη σύγκληση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, εξηγεί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στον επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Απόστολου Κοιμήση, με επιστολή του στο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που έλαβε ζητώντας την αναβολή της συνεδρίασης.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, έχει ως εξής:

«Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2014

Προς: κ. Απόστολο Κοιμήση

Δήμαρχο Αμφιλοχίας

Επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος

Κοιν. Δήμαρχο Αθηναίων

κ. Γιώργο Καμίνη

Θέμα: Απάντηση σε επιστολή αναβολής της συνεδρίασης του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε

Αγαπητέ συνάδελφε,

Σε απάντηση της σημερινής επιστολής σου, την οποία μου απηύθυνες μέσω e-mail και με την οποία μου ζητείς να αναβάλω τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., την οποία έχω συγκαλέσει για αύριο 25 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:30, επιθυμώ να σου καταστήσω γνωστά τα ακόλουθα:


Όπως γνωρίζεις, ως πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος του πρώτου σε εκλογική δύναμη συνδυασμού, κατά τον Νόμο υποχρεούμαι να συγκαλέσω τα μέλη του νέου Δ.Σ. σε ειδική συνεδρίαση, προκειμένου αυτό να συγκροτηθεί σε Σώμα και να εκλέξει την Εκτελεστική Επιτροπή του μέσα σε δέκα (10) ημέρες από τη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. από την οποία προέκυψε.

Όπως επίσης γνωρίζεις, στο αρμόδιο άρθρο 32 του πδ 75/2011 δεν προβλέπεται οποιαδήποτε προθεσμία γνωστοποίησης για τη σύγκληση του οργάνου προκειμένου να συγκροτηθεί σε Σώμα. Καμία, άλλωστε, σχετική πρόβλεψη δεν υπάρχει ούτε σε ό,τι αφορά στην εκλογή του Προεδρείου του Εποπτικού Συμβουλίου (άρθρο 33 του ίδιου πδ)

ούτε σε ό,τι αφορά την εκλογή των Προεδρείων των ανάλογων οργάνων των Π.Ε.Δ. (άρθρα 13 και 14 αντίστοιχα του ίδιου πδ).

Η τριήμερη προθεσμία, την οποία επικαλείσαι στην επιστολή σου, προβλέπεται στη διάταξη του άρθρου 67 § 4 του Καλλικράτη για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν μπορεί, βέβαια, να τύχει ούτε ευθείας ούτε ανάλογης εφαρμογής εν προκειμένω, αφού αφορά σε τελείως διαφορετικό όργανο και προβλέπεται σε άλλο νομοθέτημα.

Απαντώντας σου, ωστόσο, επί της ουσίας, με φέρνεις στη δυσάρεστη θέση να σου υπενθυμίσω ότι το ίδιο βράδυ της εκλογής και εις επήκοον πολλών συναδέλφων μελών της Γενικής Συνέλευσης, ζήτησα από τον Γενικό Διευθυντή της Κ.Ε.Δ.Ε. να γνωστοποιήσει προφορικά σε όλους τους εκλεγμένους ότι η συνεδρίαση του Δ.Σ. για τη συγκρότησή του σε Σώμα θα διεξαχθεί το Σάββατο (25 Οκτωβρίου) το πρωί. Γνωρίζω και γνωρίζεις ότι η απόφασή μου αυτή εκτελέστηκε κατά γράμμα. Άλλωστε, και εγώ ο ίδιος αλλά και άλλοι συνάδελφοι του συνδυασμού μου ειδοποιήσαμε σχετικά είτε δια ζώσης είτε τηλεφωνικά τους περισσότερους εκλεγμένους συμβούλους και ακούσαμε όλους τους να μας λένε ότι είχαν ήδη ειδοποιηθεί.

Σήμερα το πρωί, για να ενημερωθεί και ο Τύπος, απέστειλα σε όλους σας και τη σχετική πρόσκληση για την πραγματοποίηση της συνεδρίασής μας αύριο, στις 11:30. Παραταύτα ούτε χθες εκδηλώθηκε οποιαδήποτε αντίρρηση από οποιονδήποτε στην απόφασή μου ούτε και σήμερα μέχρι τις 14:30 περίπου όταν, με μεγάλη καθυστέρηση, αποφάσισες να μου στείλεις τη σχετική επιστολή σου.

Οι λόγοι για τους οποίους πήρα τη συγκεκριμένη  απόφαση που, ούτως ή άλλως, μου επιβάλλεται από τον Νόμο, είναι ότι τα προβλήματα που καλούμαστε να επιλύσουμε  δεν επιτρέπουν την παραμικρή περαιτέρω καθυστέρηση στην αντιμετώπισή τους, λόγω του πλήθους και της οξύτητάς τους. Και χρησιμοποιώ τις λέξεις «περαιτέρω καθυστέρηση» για να τονίσω ότι αρκετά έχουμε ήδη χρονοτριβήσει, μετά την απόφαση του συναδέλφου μας Δημάρχου Αθηναίων να μην συγκαλέσει την Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε.  μέχρι την 15η Οκτωβρίου.

Επίσης, και είμαι σίγουρος πως συμφωνείς μαζί μου σ’ αυτό, ειδικά σε καιρό κρίσης οφείλουμε όλοι να φειδόμαστε των οικονομικών της Κ.Ε.Δ.Ε. και γνωρίζεις πολύ καλά ότι το συνολικό κόστος της παραμονής των συναδέλφων στην Αθήνα μέχρι την συνεδρίαση του Σαββάτου θα υπολειπόταν σημαντικά του κόστους αναχώρησής τους, επιστροφής στην Αθήνα, παραμονής εδώ και εκ νέου επανόδου εις τα ίδια.

Αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ορίσω ως ημέρα συνεδρίασης του Δ.Σ. το Σάββατο.

Τέλος, όπως καλά γνωρίζεις, το νέο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. έχει να αντιμετωπίσει και το κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα του προϋπολογισμού της, το οποίο είθισται και θα ήταν σκόπιμο να διευθετηθεί εντός του Οκτωβρίου ή πάντως, αν αυτό δεν αποδειχθεί εκ των πραγμάτων εφικτό, όσο το δυνατόν συντομότερα.

Πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα πρέπει να σωρεύουμε τη μια καθυστέρηση πάνω στην άλλη, αντί να προχωρήσουμε αμέσως σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να είμαστε σε θέση να αρχίσουμε τη δουλειά μας μια ώρα αρχύτερα.  Γι’ αυτό, λοιπόν, η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. θα διεξαχθεί στον τόπο και τον χρόνο που καθόρισα, χωρίς καμμία αναβολή. Προτρέπω και συμβουλεύω και εσένα και όλους τους άλλους συναδέλφους να παραστούν και να συμβάλουν στην εκλογή ενός διαπαραταξιακού Προεδρείου και μιας Εκτελεστικής Επιτροπής που θα αναλάβει να εργασθεί για τα επείγοντα και δύσκολα ζητήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις, μέσα σε ενωτικό πλαίσιο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Πατούλης

Δήμαρχος Αμαρουσίου»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ