2014-10-27 15:44:07
Φωτογραφία για Δεύτερη χώρα στον κόσμο η Τουρκία στην εξαγωγή σίριαλ
Η Τουρκία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, στην εξαγωγή τηλεοπτικών σειρών, με τζίρο πάνω από... διακόσια εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο και με αποδέκτες πάνω από εκατό χώρες.

Τις πληροφορίες αυτές έδωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 25 Οκτωβρίου ο επικεφαλής του Συνδέσμου Τούρκων Εξαγωγέων (ΤΙΜ), Mehmet Büyükekşi. Ο επικεφαλής των Τούρκων εξαγωγέων δήλωσε: «Η Τουρκία διαδραματίζει ένα μεγάλο ρόλο στην εξαγωγή τηλεοπτικών σειρών και είμαστε ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας μετά τις ΗΠΑ. Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε τον όγκο των πωλήσεων των πολιτιστικών μας εξαγωγών σε δύο δισ. δολάρια μέχρι το 2013».

Στην συνέντευξη Τύπου ήταν παρών και ο διάσημος σκηνοθέτης της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Lost», Bobby Roth, ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία για να σκηνοθετήσει μια τηλεοπτική σειρά στην κρατική τηλεόραση της χώρας TRT. Ο Roth δήλωσε ότι η τηλεόραση στην Τουρκία έχει μεγάλες δυνατότητες, «αρκεί η χώρα να πει την ιστορία της με ειλικρίνεια».


Μια από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές στην γειτονική χώρα είναι «Ο Σουλεϊμάν Ο Μεγαλοπρεπής», που με τον τίτλο «The Magnificent Century», «Ο Μεγαλοπρεπής Αιώνας», μεταδόθηκε σε 43 χώρες και την παρακολούθησαν πάνω από 200 εκατομμύρια τηλεθεατές!

Ο Σύνδεσμος Τούρκων Εξαγωγέων ξεκίνησε πρόσφατα μια εκστρατεία για την παραπέρα προώθηση των τηλεοπτικών σειρών της χώρας σε διεθνές επίπεδο με τον τίτλο: «Turkey: Discover the Potential», (Τουρκία, ανακαλύψτε τις δυνατότητες).

Η αύξηση των εξαγωγών των τουρκικών σίριαλ στο εξωτερικό είναι εκρηκτική τα τελευταία χρόνια, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία, ο τζίρος τους το 2004 ήταν 10.000 δολάρια και το 2012 εκτοξεύτηκε στα 200 εκατομμύρια δολάρια! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ