2014-10-28 00:47:05
Φωτογραφία για O δήμαρχος Αθηναίων εγκαινιάζει τον ιστορικό κινηματογράφο Aλκυονίς μετά από 23 χρόνια
Την  Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014,  ο ιστορικός κινηματογράφος ΑΛΚΥΟΝΙΣ άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στο κοινό μετά από 23 χρόνια απουσίας από τα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αθήνας με ένα φεστιβάλ  τιμής αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη σε συνεργασία με τη New Star, τις Εκδόσεις Καζαντζάκη και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Αλκυονίδας κύριος Βελισσάριος Κοσσυβάκης, ευχαρίστησε τους επίτιμους καλεσμένους αλλά και όλους τους παρεβρισκόμενους ενώ τόνισε ότι η New Star μαζί με τους νέους της συνεργάτες, ανοίγει την νέα σελίδα της Αλκυονίδας και δεσμεύτηκε  να τιμήσει με το παρόν και το μέλλον το ιστορικό παρελθόν της αίθουσας, καθιστώντας την σαν ένα πολυχώρο τέχνης στην καρδιά της Αθήνας σε μια εποχή που ένας τέτοιος χώρος είναι ζωτικής σημασίας περισσότερο από ποτέ.

Με την παρουσία εκατοντάδων φίλων της «Αλκυονίδας», προσωπικοτήτων από το χώρο του κινηματογράφου, του θεάτρου και των εικαστικών τεχνών, αλλά και πλήθους απλών θεατών που ήρθαν να μοιραστούν το σημαντικό αυτό γεγονός, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης τα επίσημα εγκαίνια της «εμβληματικής αίθουσας του κέντρου της Αθήνας» όπως τη χαρακτήρισε.


Στο καλωσόρισμα παρουσιάστηκε ολιγόλεπτη χορευτική επίδειξη από ομάδα Κρητών χορευτών που ήρθαν για να τιμήσουν την εκδήλωση και χειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Μιλώντας, κατά τα εγκαίνια, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, σημείωσε πως «σήμερα που η Αθήνα ανασαίνει και βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον, είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει ο πολιτισμός στην πόλη και τις γειτονιές της. Η «Αλκυονίδα» ήταν στο παρελθόν και φιλοδοξεί να γίνει και σήμερα μια κυψέλη πολιτισμού, ένα σημείο όπου θα αναδεικνύεται καθημερινά η ποιοτική πρόταση απέναντι στην ευτέλεια, η τέχνη απέναντι στα υποκατάστατά της. Εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτούς που πήραν αυτή την πρωτοβουλία και τους δηλώνω που θα είμαστε πάντα δίπλα τους».

Στο επίσημο μέρος των εγκαινίων μίλησε και η κυρία Νίκη Σταύρου των Εκδόσεων Καζαντζάκη, η οποία αναφέρθηκε στην πολυσχιδή και σημαντική προσφορά του αξεπέραστου κρητικού συγγραφέα στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, αλλά και στα σχέδια του εκδοτικού οίκου για τη νέα ψηφιακή εποχή σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και συγκινητική εισαγωγική ομιλία στο αφιέρωμα-φεστιβάλ στον Νίκο Καζαντζάκη με το οποίο εγκαινιάστηκε επίσημα ο χώρος της Αλκυονίδας.

Ακολούθησε προβολή του Ντοκιμαντέρ των Εκδόσεων Καζαντζάκη για τον Νίκο Καζαντζάκη και η προβολή της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους "Το μυστικό του Θησέα" που είναι η μοναδική κινηματογραφική διασκευή της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη από τον Μάριο Ιορδάνου. Η βραδιά έκλεισε με την προβολή του "Ζορμπά" που το κοινό υποδέχθηκε πολύ θερμά, συμμετέχοντας ενεργά με γέλια και επιφωνήματα.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, στο φουαγιέ του κινηματογράφου θα υπάρχουν βιβλία από τις Εκδόσεις Καζαντζάκη διαθέσιμα προς πώληση σε εξαιρετικές τιμές-λόγω του φεστιβάλ-ενώ λειτουργεί δωρεάν έκθεση με προσωπικά αντικειμένα  του Καζαντζάκη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κινηματογράφου που δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκευθείτε.

Ακόμα και μετά τη λήξη του φεστιβάλ Καζαντζάκη που είναι σε εξέλιψη αυτή την εβδομάδα, θα υπάρχουν επιλεγμένα βιβλία στο φουαγιέ του κινηματογράφου ενώ θα μπορείτε να βρίσκετε και dvd με επιλεγμένες ταινίες.

Στο χώρο λειτουργεί και πλήρως εξοπλισμένο μπαρ.

Τέλος, σημειώνουμε ότι οι ενδιαφερομένοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση και να αποκτήσουν ετήσια κάρτα μέλους στον κινηματογράφο "ΑΛΚΥΟΝΙΣ".

Είμαστε στην διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις και πληροφορίες όποτε μας χρειαστείτε.

Υπενθυμίζουμε ότι το ημερήσιο γενικό εισιτήριο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα είναι 5 ευρώ για 2 ταινίες.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ