2014-10-31 10:28:14
Φωτογραφία για Αστυνομικοί εισέβαλαν στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου
Αστυνομικοί εισέβαλαν πριν από λίγα λεπτά στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Βενιζέλου.

Οι αστυνομικοί, συνοδεία δικαστικών επιμελητών, γύρω στις 07.00 ζήτησαν από τους ζηλωτές μοναχούς να εκκενώσουν το κονάκι, με βάση δικαστικό έγγραφο που είχε εκδοθεί πριν από μερικές ημέρες και με το οποία διατάσσεται το διαμέρισμα να δοθεί στη νέα αδελφότητα που ζει στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Οι ζηλωτές μοναχοί αρνήθηκαν να παραδώσουν το κονάκι, τονίζοντας πως δεν ανήκει στη νέα αδελφότητα, αλλά στο μοναστήρι και κατήγγειλαν ότι διώκονται. Για να εκκενωθεί το κονάκι οργανώθηκε επιχείρηση της αστυνομίας που τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πριν από λίγα λεπτά οι αστυνομικοί επιβίβασαν σε όχημα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τον μοναχό που μαζί με άλλα πέντα άτομα βρίσκονταν στο κονάκι την ώρα που εισέβαλλαν αστυνομικοί.

Ο μοναχός αναμένεται να οδηγηθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο, ενώ φίλοι του μοναστηριού συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν την συμπαράστασή τους προς τους μοναχούς της Εσφιγμένου.

Πηγή: thestival.gr 
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ