2014-10-31 12:56:45
Φωτογραφία για Ποιες είναι οι δέκα χρήσεις του κινητού μας τηλεφώνου;
Η χήση του κινητού τηλεφώνου είναι λογικό να έχει αλλάξει με τα χρόνια... κάποτε το χρησιμοποιούσαμε μόνο για να κάνουμε τηλεφωνικές κλήσεις, σήμερα, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα μέσα από αυτό. 

Οι τέσσερεις από τους δέκα χρήστες των smartphone υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να έχουν τηλέφωνα που να μην περιλαμβάνουν της αρχική τους λειτουργία, τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Η χρήση του κινητού έχει γίνει απαραίτητη και πολλοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα δηλώνουν ότι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν την καθημερινότητά τους χωρίς αυτό, μιας και σήμερα το κινητό δεν αποτελεί μόνο μία συσκευή επικοινωνίας, αλλά μια συσκευή που εμπεριέχει σημαντικές λειτουργίες που διευκολύνουν τη ζωή μας.

Σε μια έρευνα που έγινε στη Βρετανία από τη Hailo, μια εφαρμογή, βρήκε ότι ο μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο για 1 ώρα και 52 λεπτά, κατά μέσο όρο την ημέρα. Τον περισσότερο χρόνο τον ξοδεύει για να στέλνει γραπτά μηνύματα, e-mail, να μπαίνει στο διαδίκτυο και φυσικά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Αντίθετα, χρησιμοποιεί μόνο τα 20 λεπτα από το χρόνο χρήσης του κινητού του για να κάνει κλήσεις.


Στην έρευνα έλαβαν μέρος 2.000 άνθρωποι και τα ευρήματα έδειξαν ότι ακόμη και η αριθμομηχανή ή το ημερολόγιο έχουν μεγαλύτερη σημασία και χρήση από τις τηλεφωνικές κλήσεις.Ακόμη, τα προγράμματα πλοήγησης, όπως το Google, χρησιμοποιούνται περισσότερο από κάθε άλλη εφαρμογή από τους χρήστες

Ο Tom Barr, γενικός διευθυντής του Hailo δήλωσε" Οι λειτουργίες ένος SMARTPHONE έχουν εξελιχθεί και έχουν βελτιωθεί την τελευταία δεκαετία. Με τόσους τρόπους επικοινωνίας σήμερα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούμε τις λειτουργίες που μας βολεύουν, μιας και έχουμε λιγότερο χρόνο για τον εαυτό μας. Το να κάνεις μια τηλεφωνική χρήση μπορεί να είναι πιο προσωπικός, σαν τρόπος επικοινωνίας, είναι, όμως, και χρονοβόρος".
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ