2014-11-01 01:42:06
Φωτογραφία για Πάνω από 200 άστεγοι στο Βόλο!
Την απαίτηση της Επιτροπής Αγώνα να δημιουργηθεί άμεσα πολύ περισσότεροι ξενώνες αστέγων, με ευθύνη της κυβέρνησης, για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν και να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή εργασία για τους ανέργους, μετέφερε το μέλος της Επιτροπής Αστέγων – Ανέργων του Κοινωνικού Ξενώνα Δήμου Βόλου Τάκης Τριανταφυλλάκος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι.

Το μέλος της επιτροπής κατέθεσε τη δική του μαρτυρία, ότι καθημερινά κάτω από υπόστεγο του Ενυδρείου, στον Άναυρο διανυκτερεύουν καθημερινά δεκάδες άστεγοι, ενώ αναφέρθηκε και σε πολλές περιπτώσεις αστέγων που συνωστίζονται σε σπίτια άλλων οικογενειών και κοιμούνται, σε βάρδιες (!), ενώ εκτίμησε ότι οι άστεγοι σήμερα στην περιοχή του Βόλου είναι λόγο πάνω από 200.

Ο κ. Τριανταφυλλάκος κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική και δήλωσε ότι οι άστεγοι δεν είναι «σπουργίτια», όπως πους αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η Επιτροπή Αγώνα θα παραστεί στο αυριανό Πανελλαδικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα, που οργανώνει το ΠΑΜΕ.


Το μέλος της Επιτροπής Αγώνα ζήτησε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει δουλειά στους άστεγους και ανέργους, με κρατική επιχορήγηση και να δημιουργήσει, με δική της ευθύνη ξενώνες αστέγων για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

Ο Τάκης Τριανταφυλλάκος χαρακτήρισε φλου και τόνισε ότι θα συμβάλει στη δημιουργία νέου κύκλου αστέγων, το πρόγραμμα «Σίτιση – Στέγαση – Επανένταξη», του υπουργείου Απασχόλησης και ζήτησε από την κυβέρνηση να το αποσύρει και να το επαναφέρει αφού λάβει υπόψη τα προβλήματα – αιτήματα των αστέγων. Ζήτησε δε να διπλασιαστεί το όριο (δύο αντί ενός έτους) επιδότησης ενοικίου και επιδομάτων.

Τέλος, το μέλος της Επιτροπής Αγώνα τόνισε ότι το μενού σίτισης του Ξενώνα Αστέγων έχει βελτιωθεί, με παρέμβαση της προέδρου και της αντιπροέδρου του ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ κ.κ. Μορφογιάννη και Χάλαρη, σε σχέση με το μενού της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, ωστόσο ανέφερε, πρέπει να βελτιωθεί ακόμη παραπάνω ειδικά για τα ανήλικα παιδιά που φιλοξενούνται στην Ξενώνα Αστέγων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ