2014-11-01 18:59:09
Φωτογραφία για Α/φη C-27J Spartan μέσης μεταφορικής ικανότητας – Σλοβακία
Η ιταλική εταιρία Alenia Aermacchi και το σλοβακικό υπουργείο Άμυνας, υπέγραψαν συμβόλαιο για την προμήθεια δύο αεροσκαφών μέσης μεταφορικής ικανότητας τύπου C-27J Spartan, συμπεριλαμβάνοντας στο συμβόλαιο και «πακέτο» που περιλαμβάνει την επιμελητεία – λογιστική υποστήριξη και την εκπαίδευση πιλότων και προσωπικού συντήρησης.

Η προμήθεια αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας της κεντρικής Ευρώπης. Στον σχετικό διαγωνισμό η ιταλική εταιρία είχε επικρατήσει το 2008 όταν και είχε επιλεγεί το συγκεκριμένο αεροσκάφος. Ειδικά στον τομέα των αεροσκαφών μέσης μεταφορικής ικανότητας, η Σλοβακία διαθέτει μόνο ένα Antonov An-26, του οποίου ο επιχειρησιακός βίος περατώνεται το 2016.

Το ύψος της σύμβασης για τα δυο μεταφορικά, ανέρχεται στα 69 εκατομμύρια ευρώ (34,5 εκατ. ευρώ έκαστο), ενώ η αξία της επιπλέον σύμβασης για την υποστήριξη της προμήθειας διαμορφώνεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Το πρώτο αεροσκάφος θα παραδοθεί το 2016 και το δεύτερο το 2017.

Η σλοβακική πλευρά κατόρθωσε μέσα από διαπραγματεύσεις να συμπιέσει το κόστος προμήθειας των αεροσκαφών στα 34,5 εκατ. ευρώ, ένα κόστος που αρχικά διαμορφωνόταν σε επίπεδο τιμής μονάδας ανάμεσα σε 37 και 42 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
iFile : Cydia tweak upadate v2.1.0-1
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
iFile : Cydia tweak upadate v2.1.0-1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ