2014-11-02 20:55:06
Φωτογραφία για Ρίγη συγκίνησης στην Πιαλεία Τρικάλων για τον πρώτο Πεσόντα του Ελληνοϊταλικού Πολέμου Βασίλη Τσαβαλιάρη
Αναβαθμίστηκαν τα «14α Τσιαβαλιάρεια», προς τιμήν του πρώτου πεσόντα Έλληνα Στρατιώτη, την... 28η Οκτωβρίου 1940, Βασίλειο Τσιαβαλιάρη

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, για 14η συνεχή χρονιά, στην Πιαλεία Τρικάλων οι εκδηλώσεις προς τιμή του πρώτου Έλληνα Πεσόντα του Ελληνοϊταλικού Πολέμου του Βασίλη Τσαβαλιάρη, του καταγόμενου εκ Πιαλείας.

Στον χώρο που βρίσκεται ο ανδριάντας του Ήρωα Βασίλη Τσαβαλιάρη τελέστηκε από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Νάση επιμνημόσυνη Δέηση, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επισήμων, ενώ ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους σκόρπισαν, τόσο η παρουσίαση του πρώτου Πολεμικού Ανακοινωθέντος του Έπους της 28ης Οκτωβρίου 1940, όσο και το προσκλητήριο των πεσόντων.

Ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο, ενώ στην συνέχεια η Μουσική Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης, παρουσίασε τραγούδια της εποχής του `40 και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής απήγγειλαν ποιήματα κερδίζοντας το «ζεστό» χειροκρότημα του κόσμου.


Η επιτυχημένη εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Πύλης σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Πιαλείας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Πιαλείας, ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για την άρτια διοργάνωση.

Στην σημερινή τελετή, παρέστησαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Τρικάλων της Ν.Δ Ηλίας Βλαχογιάννης και Μιχάλης Ταμήλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Γιώργος Τσίγκας, ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πύλης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης Χρήστος Παπαδογιάννης, εκπρόσωποι της ΣΜΥ, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης, Εκπρόσωποι Εφέδρων και Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Ο Βασίλειος Τσιαβαλιάρης καταγόμενος από την Πιαλεία Τρικάλων υπηρετούσε ως σκοπευτής πολυβόλου στο 51ο Σύνταγμα Πεζικού και η θέση του ήταν στο 21ο φυλάκιο της Eλληνοαλβανικής μεθορίου.

Η ώρα ήταν 5 τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου. Οι Ιταλοί αρχίζουν τη ρίψη όλμων και θραύσμα ενός όλμου τραυματίζει θανάσιμα τον Τσιαβαλιάρη. Η Ελλάδα θρηνεί τον πρώτο νεκρό της και καμαρώνει τον πρώτο ήρωα της αυτού του πολέμου.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ