2014-11-02 21:36:05
Φωτογραφία για Μαμάδες έσπασαν τα «ταμπού» και θήλασαν δημόσια τα παιδιά τους στην Τρίπολη
Η πιο τρυφερή εικόνα, υπήρξε, μπροστά στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο, στο κέντρο της Τρίπολης, το πρωί το Σαββάτου, όπου... μαμάδες θήλασαν δημόσια τα παιδιά τους, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας του Μητρικού Θηλασμού. Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 55 πόλεις της Ελλάδας.

Στην Τρίπολη έγινε για πρώτη φορά και είχε μεγάλη επιτυχία, αφού ο κόσμος σταματούσε για να ενημερωθεί και κάποιες μητέρες θήλασαν κιόλας δημόσια!

Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η ενημέρωση για το μητρικό θηλασμό και η κατάργηση των ταμπού για το δημόσιο θηλασμό.

Ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός είναι ο πιο ασφαλής, υγιεινός και εφαρμόσιμος τρόπος για να σιτιστεί ένα μωρό για περισσότερο από έξι μήνες.

Πρόκειται για ένα δώρο ζωής που φέρνει κοντά τη μητέρα με το παιδί, τονώνει το ανοσοποιητικό του σύστημα και το βοηθά να έχει ψυχική ηρεμία.


Ο θηλασμός είναι δύσκολος όταν μια γυναίκα δεν έχει ενημερωθεί σωστά, πράγμα που πρέπει να γίνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ώστε να είναι προετοιμασμένη όταν θα έρθει εκείνη η ώρα.

Στην Ελλάδα δυστυχώς οι γυναίκες υποκαθιστούν το μητρικό γάλα με τεχνητό και η κοινωνία δε βοηθά τη γυναίκα ώστε να μπορεί να ταΐζει το μωρό της ό,τι ώρα πεινάσει, στην καφετέρια, στην ταβέρνα ή οπουδήποτε αλλού.

Οι εθελόντριες διοργανώτριες της Αρκαδίας ήταν (αλφαβητικά): Ζωή Αθανασοπούλου, Έλενα Αλεξάνδρου, Δήμητρα Γιουρούκου, Κατερίνα Κατσιάνη, Δέσποινα Κατσούλα, Μαρία Τουρνικιώτη.

Δείτε βίντεο με το ρεπορτάζ του «Καλημέρα Αρκαδία» στο οποίο μιλούν πρώτα η Ζωή Αθανασοπούλου και στη συνέχεια η Κατερίνα Κατσιάνη!
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ