2014-11-03 17:09:44
Φωτογραφία για Άγρια κόντρα Μπουτάρη - Ματθαιόπουλου στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης [video]
Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της... έκτακτης τιμητικής συνεδρίασης με μοναδικό θέμα τον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής (30η Οκτωβρίου 1944) και την καθιέρωση της 30ης Οκτωβρίου ως ημέρας εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης.

Ο επικεφαλής της παράταξης της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ανεβαίνοντας στο βήμα τόνισε ότι η παράταξή του συμφωνεί με το ψήφισμα της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνεί όμως με το αιτιολογικό του ψηφίσματος.

Στη συνέχεια ο κ. Ματθαιόπουλος αναφέρθηκε στα γεγονότα του εμφυλίου προκαλώντας την αντίδραση πολιτών που βρίσκονταν στο ακροατήριο. Ένας από αυτούς του επιτέθηκε λεκτικά σε πρώτο πρόσωπο προκαλώντας την αντίδρασή του.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, είχε πει ότι αποτελεί προσβολή να έχουμε τους μιμητές του ναζισμού στη Βουλή και στα δημοτικά συμβούλια, όταν ένας από τους ηγέτες τους χαιρετάει δίπλα στον τάφο του Μουσολίνι.


Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, κατάφερε εντέχνως να ηρεμήσει τα πνεύματα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και να συνεχιστεί η συνεδρίαση.

Λίγο μετά ευθεία επίθεση προς τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, εξαπέλυσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. Ο κ. Μπουτάρης κάλεσε τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο να ανακαλέσει μια αναφορά που έκανε νωρίτερα κατά την ομιλία του. Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής είχε πει ότι ο Γιάννης Μπουτάρης θέλει να χτίσει μουσουλμανικό τέμενος στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μπουτάρης απαντώντας τόνισε: «Να ανακαλέσει ο Ματθαιόπουλος το ψέμα που είπε. Εγώ δεν ζήτησα ποτέ να γίνει τζαμί. Είπα ότι ο δήμος θα βοηθήσει την μουσουλμανική κοινότητα να αποκτήσει τόπο λατρείας και όχι τζαμί εάν αυτή το επιδιώξει».

Μπουτάρης σε Ματθαιόπουλο: Είσαι ψεύτης με περικεφαλαία! Το πάνω πάτωμα είναι ακατοίκητο

Στη συνέχεια συνεχίστηκε η κόντρα μεταξύ του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Αρχικά ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από τον κ. Ματθαιόπουλο να ανακαλέσει τα όσα είπε για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στη Θεσσαλονίκη. Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής όχι μόνο δεν ανακάλεσε τα λεγόμενα του αλλά τόνισε ότι ο κ. Μπουτάρης εκτός από την πρότασή του για το τζαμί είχε προτείνει και την απόδοση του ονόματος του Κεμάλ Ατατούρκ σε δρόμο της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μπουτάρης εξοργίστηκε από τα λεγόμενα του Αρτέμη Ματθαιόπουλου και απάντησε: «Είσαι ψεύτης με περικεφαλαία. Το πάνω πάτωμα είναι εντελώς ακατοίκητο. Δεν θα σου κάνω τη χάρη να σου κάνω μήνυση. Θα λέω ότι είσαι ψεύτης με περικεφαλαία. Κάνε μου εσύ μήνυση. Δεν θα σου μιλάω στον πληθυντικό. Θα σου μιλάω όπως θέλω. Είσαι κατηγορούμενος».
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ